İlk teknik öğretmene 70. yıl sürprizi

İlk teknik öğretmene 70. yıl sürprizi -Bir grup öğretmen ve öğrenci, 1942 yılında Eskişehirin ilk teknik öğretmeni olan 91 yaşındaki Tarcanı, mesleğe başlamasının 70inci yıl dönümünde unutmadı -Öğretmenlerin ve öğrencilerin evinde


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirin ilk teknik öğretmeni 91 yaşındaki Şevket Tarcanı evinde ziyaret eden bir grup öğretmen ve öğrenci, kendisine mesleğe başlamasının 70. yıl dönümü dolayısıyla pasta sürprizi yaptı.
     Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Kabadayı, Müdür Başyardımcısı Fatih Baltacı, İngilizce öğretmeni Ayşe Özer, öğrenciler Zehranur Yılmaz, Simge Kavak, Hamdi Bilgehan Şamdan ve Cemal Topbaş, 1942 yılında Eskişehir Sanat Enstitüsünde ilk teknik öğretmen olarak göreve başlayan Tarcanı, 67 yıllık eşi Şükran Saide Tarcan ile birlikte yaşadığı evde ziyaret etti.
     Elini öpüp, bir buket çiçekle Öğretmenler Gününü kutlayan öğretmen ve öğrencilerin vefasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Tarcan, kendilerine teşekkür etti.
     Meslek hayatı boyunca çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini anlatan Tarcan, bugünün öğretmenlerine Öğrencilerinize kendinizi sevdirin, öğrencilere de Derslerinize çok çalışın, öğretmenlerinizi cankulağıyla dinleyin ve kendinizi geliştirin mesajını verdi.
     Tarcan, kendisinin mesleğe başladığı yıllarda teknik branşta öğretmen sayısının çok az olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Haftada 40 saat ders. O dönem cumartesi günleri de ders vardı ve başımı kaşıyacak vaktim yoktu. O zamanın çocuklarına çok iyi dersler vermişiz ki, bugün sanayiyi gezerken oradaki ustalar, iş yeri sahipleri, Sen, benim dedemin, babamın hocasıydın diyerek bizi onurlandırıyorlar. Hakikaten iyi bir iz bırakmışız ki, onlar bizi seviyorlar. Sokakta karşılaştığım talebelerim elime sarılınca çok mutlu oluyorum. Yetiştirdiğim talebelerimden çok memnunum.
     Oğlunu sigara yüzünden kaybeden bir baba olarak sigara içen öğrencileri görünce çok kızıyorum diyen Tarcan, şunları kaydetti:
     Bazen çok bağırıyorum. Bağırdığım öğrencilerin Sen kim oluyorsun- diyecekleri oluyor ama ne yapayım oğlumu 63 yaşında sigara yüzünden 3 yıl önce kaybettiğimi söylüyorum. Yalvarıyorum, sigara içmeyin. Sigara, en kötü şey.
     Tarcan, imam hatip ve sanat okullarının bir zaman kapanma aşamasına geldiğini anımsatarak, Bunun olumsuz sonucu olarak bütün fabrikalar, şimdi kalifiye eleman yetişsin diye kurslar açıyor. Ama onların sayısı da az. Bize bir elinde çekiç de tutan olsa, bize adam verin diye yalvarıyorlar. Bu az zamanda olmaz, bir öğrenci 5, 7, 9 sene okuyacak ki, o branşı tamamen kapsın
     İlkokul çağında Atatürkün Eskişehir ziyaretinde yaşadığı anıyı ise hiç unutamadığını dile getiren Tarcan, Atatürkün yanına gidip elini öpmüştüm. O da saçlarımı okşamıştı. Çok mutlu olmuştum, o anı halen unutamıyorum dedi.
     2 çocuk, 1 torun sahibi Tarcan, daha sonra mesleğe başlamasının 70. yıl dönümü dolayısıyla öğretmenlerin ve öğrencilerin sürpriz yaparak kendisine ikram ettiği yaş pastayı kesti.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İlk teknik öğretmene 70. yıl sürprizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER