İlköğretim okulunda sınıflar kurayla belirlendi

İlköğretim okulunda sınıflar kurayla belirlendi -Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Bağlar: Objektif, daha resmi, kimsenin karşı koyamayacağı bir uygulama oldu


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağın Çorlu ilçesinde bir ilköğretim okuluna kayıt yaptıran öğrencilerin sınıfları noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendi.
     Ünilever-iş İlköğretim Okulu na kayıt yaptıran öğrencilerin velileri, okuldaki bazı öğretmenlerin derse girdiği sınıfları tercih etti. Tercih edilen sınıflarda aşırı yoğunluk olunca, okul yönetimi birinci sınıfa kaydı yaptıran 400ün üzerinde öğrencinin sınıfları noter huzurunda çekiliş yaparak belirledi.
     Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenci velilerinin bazı öğretmenlerdeki ısrarı üzerine, noter huzurunda yapılan çekilişle öğrencilerin sınıflarını belirlediklerini söyledi.
     Yapılan çalışmanın objektif ve kimsenin karşı koymadığı bir uygulama olduğunu anlatan Bağlar,Bazı öğrenci velileri ısrarla bazı öğretmenlerin görev alacağı sınıflara çocuklarını kayıt ettirmek istedi. Bunu, okulda bir komisyon kurarak çözmek istedik. Daha sonra, okul idaresi noter huzurunda böyle bir çalışma yapmak istediğini söyledi. Daha uygun geldi. Yapılan çalışma, örneği Türkiyede görülmüş uygun bir çalışmadır. Bu, daha objektif daha resmi ve kimsenin karşı koyamayacağı bir uygulama oldu dedi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İlköğretim okulunda sınıflar kurayla belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER