İmar planlarına getirilen plan hükümleri görüşülecek

İmar planlarına getirilen plan hükümleri görüşülecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında 1/25.000 ve 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarına getirilen plan hükümleri ele alınacak.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni imar yasasıyla ilgili vatandaşların hak kaybına uğramaması için çalışmalarını tamamladığı, bu doğrultusunda 1/25.000 ve 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarına getirilen plan hükümlerinin yarın yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisinde ele alınacağı bildirildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 14üncü maddesinin yürürlüğe girdiği tarihten önce belediyelerce imar uygulamalarına ilişkin çıkarılmış yönetmelikler, ek 5inci maddedeki esaslar çerçevesindeki maddenin yayımı tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde hazırlanarak usule göre yürürlüğe konulacak yönetmeliklerle değiştirilir, aksi takdirde yönetmelikler bir yıllık sürenin bittiği tarih itibarıyla yürürlükten kalkar denilmekte. Bu nedenle 1999 yılından beri uygulanan Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde emsal uygulamalarını düzenleyen kimi hükümler de anılan yasa gereği uygulanamayacaktır. Bugüne kadar yönetmelikle elde edilmiş imar hakları da geri alınmış olacak."
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İmar planlarına getirilen plan hükümleri görüşülecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER