İmralıdaki görüşmeler

İmralıdaki görüşmeler -DSP Genel Başkanı Masum Türker: Hükümetin ya da Başbakanın beklemeden eylül ayında yaptıkları anlaşmayı kamuoyuyla paylaşmaları gerekir (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - DSP Genel Başkan Masum Türker, İmralıdaki görüşmelere ilişkin, Hükümetin ya da Başbakanın beklemeden eylül ayında yaptıkları anlaşmayı kamuoyuyla paylaşmaları gerekir dedi.
     Türker, partisinin Kocaeli İl Başkanı Selman Gürpınar ve Çiğdem Baloğlunun Tanyıldız Düğün Salonunda düzenlenen nikah törenine katılarak nikah şahitliği yaptı.
     Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türker, basın mensuplarının İmralı sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz- şeklindeki sorusu üzerine, bu süreçte her gün farklı şeylerin konuşulduğunu belirterek, İmralıya gidecek heyeti Abdullah Öcalanın belirlediğini savundu.
     Türker, İmralı ile ilgili görüşmelerin eylül ayında tamamlandığını ileri süren Türker, şunları kaydetti:
     Anlaşmışlar, ne tür değişiklikler yapılacağını iki taraf biliyor. Hatta BDP Başkanı ve partinin bir yetkilisi, Abdullah Öcalanın hükümete verdiği yol haritasını biz de almak istiyoruz şeklinde bir açıklama yaptı. Bunu değerlendirdiğimiz zaman Türkiyede şuan da terörün sona ermesi konusunda bir mutabakat var. Bu mutabakatın nedeni de aslında bir uyum sağlamadan kaynaklanmıyor. Barzaninin kendi özerkliğini ilan edebilmek için ihtiyaç duyduğu ikinci petrol boru hattı nedeniyle merkezi Irak hükümeti ile çatışacağı zaman Türkiyenin ve PKKnın aynı anda ondan taraf olmasından kaynaklanıyor. Zaten görüşmelerin kısmen de Erbilde yürütülmesinin nedeni budur. Bu konuda aslında hükümetin ya da Başbakanın beklemeden eylül ayında yaptıkları anlaşmayı kamuoyuyla paylaşmaları gerekir.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İmralıdaki görüşmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER