İncesuda eğitim toplantısı

İncesuda eğitim toplantısı


KAYSERİ (A.A) - İncesuda 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 1. ve 2. dönem için yapılacak faaliyetler ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.
     İncesu Kaymakamı Ercan Öter başkanlığında 2012-2013 eğitim-öğretim yılının değerlendirildiği toplantı, Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.
     Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, Şube Müdürleri Taceddin Tup ve Fatih Yıldırımın yanı sıra ilçede bulanan okul ve kurum müdürleri de katıldı.
     Toplantıda 4+4+4 sistemi içinde ilk ve orta okullarda geçişin kademeli olarak yapıldığı ancak kademeli geçişte bazı sıkıntılarla karşılaşıldığı, bu nedenle 2013-2014 öğretim yılında kesin geçişin daha uygun olacağı tüm okul müdürleri tarafından ortak görüş olarak bildirildi.
     Ercan Öter ise, ilçenin çok göç alan bir ilçe olduğunu, bu nedenle fiziki yapıya çok ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Endüstri Meslek Lisesinin 16 derslik ve 3 atölye yapımının yanında istasyon mevkinde ki 13 derslikli bir ilk ve ortaokul yapılacağını hatırlatan Öter, Semerkent mahallesi eski Namık Kemal İlkokulunun bahçesine 4 derslikli, ikinci etap Toki evlerinin bulunduğu yere ise 8 derslikli bir Anaokulu temelinin de atılacağını belirtti.
     Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplanda son beş yılda fiziki yapıda İncesuda çok güzel işlerin yapıldığını, 32 ek dersliğin hayırseverler tarafından, 14 dersliğinde devlet katkısı ile olmak üzere, toplam 46 dersliğin ilçeye kazandırıldığını, yeni yapılacak ve devam etmekte olan okul inşaatları ile İncesunun önümüzdeki yıllarda uzun süre derslik ihtiyacının olmayacağını tahmin ettiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ufuk Kocaeren / Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İncesuda eğitim toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER