İncesuda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

İncesuda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri -Etkinlikler kapsamında ortaokullar arası bilgi yarışması yapıldı


KAYSERİ (A.A) - İncesu ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ortaokullar arası bilgi yarışması yapıldı.
     İncesu Müftülüğü ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği bilgi yarışması, Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi.
     Yarışmayı İncesu Müftüsü Salih Sezik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, öğrenci velileri ve öğrenciler izledi.
     11 ortaokulun katıldığı yarışmada Tahirini D.D. Gümüş ortaokulu birinci, Karamustafapaşa Ortaokulu ikinci, Ayfer İsmail Şahbaz, Şehit Ali Kıvanç, Şehit Yusuf Özmen okulları ise üçüncü oldular.
     Toplam 20 sorunun sorulduğu bilgi yarışmasında, birinci olan Tahirini D.D. Gümüş Ortaokulu 190 puan aldı.
     Yarışmada birinci okul öğrencilerine İncesu Müftülüğü tarafından 3 adet tablet bilgisayar ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından da okullarına 1 adet lap top bilgisayar ödülü verilirken; ikinci okul öğrencilerine birer çeyrek altın verildi. Üçüncü olan okul öğrencilerine 100er lira ödül verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Kuran-ı Kerim hediye edildi.
     Kutlu Doğum Haftası Kutlama komitesi adına konuşan İlçe Müftüsü Salih Sezik, "Peygamber Efendimizin (SAV) 1442. Kutlu Doğumu münasebeti ile ilçemizde çeşitli programlar tertipledik. İlçemiz deki Kuran Kursları arasında hadis yarışması yaptık. İlçedeki açık cezaevindeki mahkumlara kutlu doğum haftası ile ilgili program düzenledik. Halkımıza yönelik ve 3 gün süre ile açık kalacak kermes açılışı yaptık. Bugün de bilgi yarışması ile etkinliğimizi kutluyoruz. Haftanın kalan 2 gününde ise yarın İlçe Müftülüğümüz ve Kızılay işbirliği ile ilçede gün boyu kan bağışı kampanyası yapacağız. Cuma günü ise köy ve okullarda programlarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ufuk Kocaeren / Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İncesuda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER