İnebolu Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür

İnebolu Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali -Etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Ahmet Maranki pilav dağıttı


KASTAMONU (A.A) - İnebolu Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Ahmet Maranki pilav dağıttı.
     Maranki, etkinlikte yaptığı konuşmada, pirincin eve sokulmamasını istediğini söyledi. Vitamini kabuğunda olan pirincin posasının bedende yağ yaptığını, insanların oluşan karbonhidratı yakamayınca ise şişmanlığa yol açtığını öne süren Maranki, şöyle konuştu:
     Üretim sırasında pirincin kabuğu ve kepeği alınıyor. Halbuki pirincin asıl vitamini kabuğunda bulunuyor. Kabuğu ve kepeği alınan pirincin posası kalıyor. Bu pirinç yenirse bedende yağ oranı artar. Karbonhidratı yakamayınca şişmanlık kaçınılmaz olur. Ramazan ayında pirinç yerine bulgur pilavı tüketilmesi gerekir. Vatandaşlarımız pirinç pilavını kesinlikle evlerine sokmamalıdır. Bulgurda ise insan cildi için gerekli olan B vitamini var. Bütün vitaminler ve mineraller bulgurda mevcut. Hele siyez bulguru hem lezzetli, hem sağlıklı bir ürün olarak mükemmel bir şifa kaynağıdır.
     Maranki daha sonra pilav kazanın başına geçerek vatandaşlara ikramda bulundu.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber İnebolu Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER