IPC 6. Atıcılık Dünya Kupası

IPC 6. Atıcılık Dünya Kupası -Uluslararası Paralimpik Komitesi 6. Atıcılık Dünya Kupası, Manavgat ilçesinde devam ediyor


ANTALYA (A.A) - 6. Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Atıcılık Dünya Kupası, Manavgatda sürüyor.
     Manavgattaki Kamelya World Otelde düzenlenen 6. IPC Atıcılık Dünya Kupasına 19 ülkeden 100 sporcu katılıyor. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen yarışlar, tabanca ve havalı tüfek olmak üzere iki kategoride gerçekleştiriliyor.
     Türkiye Atıcılık Milli Takım Antrenörü Himmet Mıhladız, Türkiyenin önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını, kupada önemli sporcuların yarıştığını söyledi. Mıhladız, "Bu müsabakaların önemi çok büyük. Dünya kupasında derece yapan sporcular, olimpiyatlara kota alıyor. Dün yapılan tabanca atışlarında ülke olarak birinciliği kaçırarak ikinci olduk. Sporcularımız tebrik ediyoruz. Korhan Yamaçı kazandığı birincilik dolayısıyla kutluyorum" dedi.
     Korhan Yamaç da tabanca ferdi atışlarda Türkiyeye altın madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu, takım halinde birinciliği ise az bir farkla kaçırdıklarını dile getirdi.
     Türkiyenin 17 sporcu ile katıldığı yarışlarda dün tabanca atışlarında Korhan Yamaç ferdi olarak birinci olurken Avusturyadan Hubert Aufschnaiter ikinci, Moğolistandan Ganbaatar Zandra üçüncü oldu. Takım sıralamasında ise Sırbistan birinciliği, Türkiye ikinciliği, Avusturya ise üçüncülüğü elde etti.
     IPC 6. Atıcılık Dünya Kupası, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber IPC 6. Atıcılık Dünya Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER