Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Salihi,

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Salihi, Konyada -Salihi: Bundan önceki dönemlerde bizler Türkiyenin 5. taburu olarak görülüyorduk. Ama artık parlamentonun içinde ciddi bir şekilde Sayın Davutoğlunun Kerkük ziyaretini savundu


KONYA (A.A) - Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Irak Parlamentosu Türkmen Milletvekili Erşat Salihi, Bundan önceki dönemlerde bizler Türkiyenin 5. taburu olarak görülüyorduk. Ama artık parlamentonun içinde ciddi bir şekilde Sayın Davutoğlunun Kerkük ziyaretini savunduk ve doğru bir karar olduğunu kanıtladık dedi.
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun Kerkük ziyareti sırasında Kerkükle Konyanın kardeş şehir olması kararının ardından, Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi başkanlığındaki bir heyet, teşekkür ziyareti amacıyla Konyaya geldi.
     İlk olarak Konya Valisi Aydın Nezih Doğanı makamında ziyaret eden heyet, daha sonra Konyanın merkez Meram Belediyesince düzenlenen programa katıldı.
     Burada konuşan Salihi, Irak Türkmenlerinin gönlünde Türkiyenin, Türkiyenin gönlünde de Irak Türkmenlerinin ayrı bir yerinin olduğunu söyledi.
     Bu sevdanın milli tarih ve mirastan kaynaklanan bir sevda olduğunu ifade eden Salihi, Bugün Irakın içinde herkes kendi haklarını koruyabilecek birilerini hissedebiliyor. Örneğin Şiiler İranı, Sünniler körfez ülkelerini arkasında hissederken, bizler de artık Türkiyeyi ve Türki cumhuriyetleri arkamızda görmeyi istiyoruz diye konuştu.
     Irak Türkmenlerinin hak ve hukuku mazlumiyete uğradığında artık birilerinin çıkıp kendilerine sahip çıkacağını bildiklerini ifade eden Salihi, şunları ifade etti:
     Bundan önceki dönemlerde bizler Türkiyenin 5. taburu olarak görülüyorduk. Ama artık parlamentonun içinde ciddi bir şekilde Sayın Davutoğlunun Kerkük ziyaretini savunduk ve doğru bir karar olduğunu kanıtladık. Bu, bizim siyaset denklemi içinde doğru bir yerde olduğumuzu gösteriyor. Irak Türkmenleri artık siyasi bir unsur olarak Irakta temsil edilmeye başlandı. Her Türkmen, Türklük varlığının hükmünü yaşamıştır ve bu sevdayı yaşamaya devam edecektir. Bu muhabbeti, şu an kritik durumda olan bölgemiz ve özellikle Suriyede olan Türkmenler için duymalıyız.
     AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise bölgede bir dirilişin yaşandığına dikkati çekerek, 1. Dünya Savaşında cetvelle sınırları çizenlere karşı bir diriliş bu. Bölgedeki bütün ülkeler petrol ve doğalgazla ekonomisini yürütürken, bölgedeki tek üreten ve sektörel çeşitliliği olan ülke Türkiyedir ifadelerini kullandı.
     Programa Salihinin yanı sıra Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Riyaz Sarıkahya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti 22. dönem milletvekili Sami Güçlü ile Iraklı Türkmenler katıldı.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Salihi, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER