İş arayan değil, iş kuran öğrenci

İş arayan değil, iş kuran öğrenci yetiştirilecek -Uşak Üniversitesinde öğrenim gören tüm öğrenciler 2013-2014 akademik yılından itibaren tercih etmeleri halinde uygulamalı girişimcilik dersi alabilecek -Dersi başarıyla tamaml


UŞAK (A.A) - Soner Kılınç - Uşak Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı işbirliği ile gelecek akademik yıldan itibaren hayata geçireceği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi ile iş arayan değil, iş kuran öğrenciler mezun etmeyi hedefliyor.
     Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uşak Temsilciliği işbirliği ile geçen yıl üniversite öğrencilerine yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı düzenlediklerini ve bu kurstan 250 öğrencinin yararlandığını belirtti.
     Öğrencilerin programa yoğun ilgisinden memnuniyet duyduklarını ve bunu üniversite geneline yaygınlaştırmayı düşünerek hazırladıkları projeyi KOSGEBe sunduklarını belirten Çelik, KOSGEB ile imzaladıkları protokolle 2013-2014 akademik yılından itibaren üniversitede öğrenim gören tüm öğrencilerin katılımına açık olarak uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmesini kararlaştırdıklarını bildirdi.
     Çelik, projeyle hangi programda öğrenim görürse görsün, öğrencilerin seçmeli olarak uygulamalı girişimcilik dersi alabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Projeyle haftada 5 saat olmak üzere en az 14 hafta sürecek uygulamalı girişimcilik dersini müfredatımıza ekledik. 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren isteyen tüm öğrencilerimiz hangi fakülte, yüksekokul ya da meslek yüksekokulun da okursa okusun istedikleri taktirde bu dersi alabilecek. Bu dersi alan öğrencilerimiz mezuniyet sonrası iş kurma projeleriyle KOSGEBin 30 bin liraya kadar hibe olmak üzere ilk 2 yılı geri ödemesiz toplam 100 bin lira faizsiz kredi imkanlarından faydalanabilecek. Bu hayal edilmesi bile güç bir imkan. Her yıl ortalama 2 bin 500 öğrenci mezun ettiğimizi düşünürsek, çok sayıda genç girişimci bu imkandan faydalanacak. Genç beyinler, genç girişimciler olarak üretime girecek. Uşak Üniversitesi iş arayan değil, iş kuran öğrenci yetiştirmiş olacak.
    
     -Kentin girişimcilik ruhunu yansıtıyoruz-
    
     Prof. Dr. Sait Çelik, Uygulamalı girişimcilik dersinin daha önce başka üniversitelerin belli programlarında verildiğini, ancak bir üniversitenin genelini kapsayacak şekilde ilk kez müfredata dahil edildiğine dikkati çekti.
     Uşakın, tarihsel olarak girişimci bir kent olduğunu ve üniversite olarak öğrencilere kentin bu girişimci ruhunu yansıttıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi:
     Uşak, girişimci bir kent. Tekstil, battaniye, seramik sektörlerinde çok gelişmiş durumdayız. Biz kentin tüm avantajlarını, öğrencilerimizin lehine çevirmeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimizi alanda eğitim görmeleri için fabrikalara gönderiyoruz. Pek çok tekstil öğrencimiz Uşak Organize sanayi Bölgesinde uygulamalı ders görüyor. Öğrencilerimizin donanımlarını artırmak ve onları hayata hazırlamak görevimiz. Uygulamalı girişimcilik dersi öğrencilerimize pek çok artı getirecek. Buna inanıyoruz.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İş arayan değil, iş kuran öğrenci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER