İşaret Dili Tercümanlığı kursiyerleri sertifikalarını aldı

İşaret Dili Tercümanlığı kursiyerleri sertifikalarını aldı


BAYBURT (A.A) - Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) eğitim faaliyetleri kapsamında Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Beyaz Ay Derneği Bayburt Şubesi ortaklığıyla yürütülen Bayburt İşaret Dili Tercümanlığı Kursuna katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.
     Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kursta eğitim alan memur, polis memuru ve polis adayı öğrencilerin, görev aldıkları her yerde ve gittikleri yerlerde ayrıcalıklı bir konumda olacaklarını ve topluma daha fazla fayda üreten bireyler olarak devlete,topluma ve engellilere hizmet etmenin gururunu yaşayacaklarını söyledi.
     Kursa 21 kişinin katıldığını ifade eden Şahin, Kursiyerlerimiz arasında Emniyet Müdürlüğünden 4 polis memuru, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden 1 uzman, Milli Eğitim Müdürlüğünden 1 öğretmen, Beyaz Ay Derneği Bayburt Şubesinden 4 üye, Sakatlar Derneği Bayburt Şubesinden 1 üye ve yürütücü, Polis Meslek Yüksek Okulundan 2 polis memuru ve 8 öğrenci bulunmaktadır. Bu şekilde kamu kurumlarımız ve ilgili sivil toplum kuruluşlarımız bu eğitimle işitme engelli vatandaşlarımıza daha iyi kamu hizmeti sunacaklar ve bu alanda faaliyetlerini arttıracaklardır. Bu hizmet ve faaliyetlerden faydalanan işitme engelli vatandaşlarımız da devlete bağlılığını kuvvetlendirecek ve toplumsal bütünleşme sağlanacaktır dedi.
     Proje Koordinatörü Mutlu Adak ise iletişimin insanın vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olduğunu vurgulayarak, İletişimde iki önemli faktör dil ve kulaktır. Bu iki özelliğini kullanamayan işitme engelli vatandaşlarımız diğer insanlarla iletişim kuramamakta, bunun sonucunda toplumdan kopmakta, yalnızlaşmakta ve kamu hizmetlerinden de mahrum kalmaktadır diye konuştu.
     Tören, katılımcı eğitmenlere plaket ve kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İşaret Dili Tercümanlığı kursiyerleri sertifikalarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER