İşçi sıkıntısına köyden servisli çözüm

İşçi sıkıntısına köyden servisli çözüm -Sincikte işçi bulmakta sıkıntı yaşayan tekstil fabrikaları, köylerden buldukları işçilere servis tahsis etti -Belediye Başkanı Hasari Altıntel: Buradaki gençlerimizin çoğu çalışmak için yıll


ADIYAMAN (A.A) - Hakan Furkan - Sincik ilçesinde işçi bulmakta sıkıntı yaşayan tekstil fabrikaları, köylerden buldukları işçilere servis tahsis etti.
     Adıyamana 69 kilometre mesafede bulunan, yaklaşık 20 bin nüfuslu ilçede yıllar önce iş bulamayan kimi gençler, çalışmak için çevre il ve ilçelerin yanı sıra Türkiyenin farklı kentlerine gitti.
     Aradan geçen sürede ilçeye 3 tekstil fabrikası kuruldu. Genç nüfusun azaldığı ilçede çalıştırılacak işçi bulamayan firmalar, işlerin aksamaması için köylerden buldukları işçileri servisle götürüp getirmeye başladı.
     Yaklaşık bin kişiye istihdam alanı açan yatırımcılar, işçi sıkıntısının giderilmesi halinde bu sayıyı artırmayı planlıyor.
    
     -Gençlere dönün çağrısı
    
     Sincik Belediye Başkanı Hasari Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki gençlerin eskiden iş bulamadıkları için büyük kentlere gittiğini, bu nedenle kimi işletmelerin işçi bulamadığını söyledi.
     Adıyaman dışındaki kentlerde yaşayan iş adamlarının ilçede tekstil fabrikaları kurduğunu ve gençler için istihdam alanları oluşturmaya çalıştığını anlatan Altıntel, şunları kaydetti:
     Bu insanlarımız burada istihdam alanları oluşturdu. Şu anda ilçede 3 tekstil firması iş yapıyor. İşsizlik sıkıntısı yok, işçi sıkıntısı var. Daha önce işsizlik var diyorduk, şimdi işçi sıkıntısı var diyoruz. Buradaki gençlerimizin çoğu çalışmak için yıllar önce İstanbula gitti, bunlar memleketlerine dönüş yaparsa kolayca iş bulup daha rahat geçinebileceklerdir. Kendi imkanlarını da kendi memleketlerinde değerlendireceklerdir. Bu yüzden gençlerin memleketlerine dönmelerini istiyoruz.
    
     -Köyden işçi getirtiyorlar
    
     Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel de iş adamlarının yatırım yapmaya başladığı ilçede ciddi şekilde işçi ihtiyacı olduğunu söyledi.
     İşçi sorununun çözülmesi için gurbete giden gençlerin bir an önce memleketlerine dönmesini isteyen Altıntel, Bu sıkıntıyı aşmak için özellikle İstanbula giden gençlerin bir an önce dönmesi gerekiyor. Şu an bu konuda ciddi sıkıntı yaşanıyor dedi.
     İlçede yerleşik tekstil fabrikalarından birinin sahibi Eyüp Durmuş ise işçi sorununu aşmak için köylerden işçi getirmek için servis gönderdiklerini söyledi.
     Bölgede yatırım alanları oluşturup, istihdamı artırmak için fabrika açtıklarını anlatan Durmuş, 3 fabrikada binin üzerinde kişinin çalıştığını, şehir merkezinde yeterli personel olmadığı için köylerden iş yapabilecek gençleri ilçelerdeki fabrikalarda çalıştırdıklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber İşçi sıkıntısına köyden servisli çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER