İşçiler suda taş pişirerek eylem yaptı

İşçiler suda taş pişirerek eylem yaptı -Yat Limanı Projesinde çalışan ve paralarını alamadıklarını iddia eden 7 işçi, Büyükşehir Belediyesi binası önünde, tencerede taş pişirerek eylem yaptı -İşçiler özel güvenlik görevlileri tar


ANTALYA (A.A) - Yat Limanı Projesinde çalışan ve paralarını alamadıklarını iddia eden 7 işçi, Büyükşehir Belediyesi binası önünde tencerede taş pişirerek eylem yaptı.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yat Limanı Projesinde çalışan 7 işçi, 7 aydır paralarını alamadıklarını öne sürerek belediyenin hizmet binası önünde oturma eylemi yaptı. Yanlarında getirdikleri tencereyi tüpün üzerine koyan işçiler, tencerenin içine de taş koyarak taşı suda pişirmeye çalıştı.
     İşçilerden Güney Barut, burada işçiler adına yaptığı basın açıklamasında, belediyeden kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ileri sürdü. Projede 100 işçinin çalıştığını ve toplam alacaklarının 264 bin lira olduğunu anlatan Barut, sadaka değil, hakları olan parayı istediklerini ifade etti.
     Basın açıklamasının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Güvenlik Müdürü Yahya Barış, işçileri belediye önünden ayrılmaları için uyarıda bulundu. İşçilerin oturdukları yerden kalkmaması üzerine güvenlik görevlileri tenceredeki suyu döktü ve işçileri bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. İşçiler ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Güç kullanılarak uzaklaştırılan işçiler, belediyeye ait bir minibüse bindirildi. İşçiler, burada polisin kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı.
     İşçiler, belediye önünde bir süre daha bekledikten sonra ayrıldı.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin işçilere herhangi bir borcunun bulunmadığını söyledi. Yat Limanı Projesini ihaleyle özel bir firmanın kazandığını anlatan Özen, bu firmanın da projeyi başka bir taşeron firmaya kiraladığını dile getirdi. Özen, projenin tamamlanmasının ardından belediyenin firmaya parasının verdiğini belirtti.
     Firma ya da onun kiraladığı taşeron tarafından işçilere paralarının verilmediğini ileri süren Özen, Bu durumdan belediyeyi sorumlu tutmanın anlamı yok. İşçilerin bu duruma düşmesinden dolayı biz de üzüntü duyuyoruz. Ancak bizim olayda küçük bir sorumluluğumuz bile yok dedi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber İşçiler suda taş pişirerek eylem yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER