ISF Genel Sekreteri Coolen, Gümrükçüoğlunu ziyaret

ISF Genel Sekreteri Coolen, Gümrükçüoğlunu ziyaret etti


TRABZON (A.A) - Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Genel Sekreteri Jan Coolen ve beraberindeki heyet, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlunu makamında ziyaret etti.
     Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Palanın da eşlik ettiği ziyarette konuşan Gümrükçüoğlu, Trabzonda yapılacak 2014 ISF liseler arası hentbol turnuvası kapsamında incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen heyetten, turnuvalar için destek istedi.
     Gümrükçüoğlu, Trabzonun spor kenti olduğunu belirterek, "Bu önemli organizasyon ile Trabzon dünyada sporun önemli kentlerinden biri olma yolunda bir adım daha atmış olacaktır. Trabzonsporumuzun başarıları ile Trabzon futbolda zirve bir kent olmuştur" dedi.
     Bunun yanında sporun diğer dallarında da aynı başarılarla anılmak istediklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, "2011 yılında gerçekleştirmiş olduğumuz Avrupa Gençlik Olimpiyatları ve bu yıl yapılacak U20 Dünya Futbol Turnuvası ile Trabzonsporun kalbinin attığı bir kent haline geldi. Bütün bunlar Trabzon halkının spora olan bağımlılığının, tutkusunun bir göstergesidir" diye konuştu.
     Coolen ise Trabzonun 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarına başarılı şekilde ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     "Organizasyon için gerekli altyapının Trabzonda fazlası ile bulunduğunu biliyoruz. 2014 ISF Liseler Arası Hentbol Turnuvasını bu şehir rahatlıkla yapabilir. Bu ziyaretimizle bunu çok daha iyi gözlemleme fırsatı bulduk. Trabzonda bu turnuvanın dışında farklı pek çok spor organizasyonu yapılacağını da biliyoruz. Bizlerin de destek vermesi ile Trabzonu dünya spor başkenti yapabilirsek bundan mutluluk duyarız."
     Pala da dünyada 3 büyük organizasyon olduğuna dikkati çekerek, "Bu organizasyonların biri olimpiyatlar, biri Üniversiade, bir tanesi ise okul sporlarının olimpiyatı olan jimnassiyattır. Bu yüzden 2016 jimnassiyat oyunlarına Türkiye Okul Sporları Federasyonu olarak talip olduk. 4 bin kişilik bu büyük organizasyonun Trabzonda yapılmasını arzuluyoruz. Bu konuda Sayın Başkanımızın destekleri bizim için çok önemli."
     Konuşmaların ardından Gümrükçüoğlu, Coolene kahve takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber ISF Genel Sekreteri Coolen, Gümrükçüoğlunu ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER