Isı yalıtımı hem cebe hem doğaya

Isı yalıtımı hem cebe hem doğaya kazandırıyor -Doç. Dr. Kalyoncu: Yapı maliyetinin küçük bir kısmını oluşturan yalıtım giderleri, kendini çok kısa sürede amorti edebilir -Ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarımız, hem kendi c


KONYA (A.A) - Yapı maliyetinin küçük bir kısmını oluşturan yalıtım giderlerinin, kendini çok kısa sürede amorti ettiği belirtildi.
     Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, doğalgaz kullanımında maliyetlerin daha da azaltılması ve enerji tasarrufunun sağlanmasının ısı yalıtımı ile mümkün olacağını vurguladı.
     Isı yalıtımının, konutlarda duvar, döşeme ve borularda uygulanabileceğini ifade eden Kalyoncu, Türkiyede ısı yalıtımının giderek arttığını ancak gelinen noktanın yeterli olmadığını kaydetti.
     İsveçte, Türkiyeye kıyasla 50 kat daha fazla izolasyon malzemesi kullanıldığına dikkati çeken Doç. Dr. Kalyoncu, şunları ifade etti:
     İngiltere; binaların ısı yalıtım seviyelerini arttırarak, iki yeni enerji santrali yatırımından tasarruf etmeyi planlamaktadır. Almanyada sürekli ısı giderlerini azaltmak amacıyla eski binalara ısı yalıtımı için kredi sağlanmaktadır. Yalıtım bir binanın elbisesi gibidir. Doğalgaz kullanımında maliyetleri daha da aşağıya çekmek ve enerji tasarrufu ancak ısı yalıtımı ile mümkündür. Ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarımız, hem kendi ceplerindeki deliğin büyümemesi hem de doğal kaynakların korunması için ısı yalıtımına önem vermelidir.
     Kalyoncu, yapı maliyetinin küçük bir kısmını oluşturan yalıtım giderlerinin, iyi bir yalıtımla; kendini çok kısa sürede amorti ettiğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Isı yalıtımı hem cebe hem doğaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER