Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası -Şampiyonanın 6. ayağı Van-Erciş Grand Prixi Van Gölünde yapıldı


VAN (A.A) - Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonasının altıncı ayağı Van Gölünde yapıldı.
     Van Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İstanbul Offshore Kulübü tarafından organize edilen Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonasının 6. ayağı olan Van-Erciş Grand Prixi, Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde, 10 tekne ve 20 sporcunun katılımı ile start aldı.
     Yarışma öncesinde sıralama turları yapan takımlar, daha sonra Van Gölünün maviliklerinde kıyasıya mücadele etti. Teknelerin Van Gölünün turkuaz mavisi sularda adeta dans ettiği yarışlara büyük ilgi gösteren Vanlılar, sürat teknelerinin yaklaşık mücadelesini adeta nefeslerini tutarak izledi.
     Renkli görüntülere sahne olan etap sonunda birinciliği, 36.13.062lik derece ile Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek idaresindeki ECI Men Cosmetics takımı aldı. İlker Özmen ve Omur Duyardan oluşan Lenore Yacht ekibi, 36.49.843lük dereceyle ikinci olurken, Murat Leki ve Orçun Tufan ikilisinin yönetimindeki Beşiktaş-Miele takımı da 36.55.078lik derece ile üçüncü oldu.
     Yarışlarda ilk üçe giren teknelerin pilotları, kupalarını Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinirin elinden aldı.
     Öte yandan dün Van Gölünde 5 ayrı kategoride gerçekleşen Formula Future Türkiye Şampiyonasında dereceye girenlere madalyalarını Vali Karaloğlu ile AK Parti Van Milletvekilleri Kayatürk ve Bilici tarafından verildi.
     Kupa törenin ardından konuşan Vali Karaloğlu, iki gün boyunca Van Gölünün turkuaz mavisinde gerçekleşen yarışlarla güzel vakit geçirdiklerini belirterek, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Karaloğlu, geçen yılın sonbaharında meydana gelen iki depremle zor günler geçiren Vanlıların bu tür organizasyonlarla moral kazandığını ifade ederek, 4 yıldır Van Gölünde yapılan şampiyonanın iki ayağının bundan sonraki yıllarda da devam etmesi temennisinde bulundu.
     Milletvekili Burhan Kayatürk ise, Formula Future Türkiye Şampiyonasının Van Gölünde yapılması ve Vanlı çocukların Türkiyeyi ulusal arenada temsil edecek olmasının kendisini heyecanlandırdığını kaydetti.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Yahya Öylek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER