İşitme engelli sporculardan Vali Öze ziyaret

İşitme engelli sporculardan Vali Öze ziyaret


AMASYA (A.A) - Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunca Kahramanmaraşta gerçekleştirilen güreş şampiyonasında, takım halinde birinci olan Lokman Hekim İşitme Engelliler Spor Kulübü yönetici ve sporcuları, Amasya Valisi Abdil Celil Özü makamında ziyaret etti.
     Öz, ziyarette yaptığı açıklamada, sosyal devlet olarak toplumun bütün kesimlerine ulaşılmasını ve özellikle engelli gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
     Bu anlamda Amasya olarak iyi bir durumdayız diyen Öz, şunları kaydetti:
     İş okullarımız ve bunun yanı sıra özel eğitim okullarımız var. İlimizde engellilerin eğitime katılma oranı yüzde 95 civarında. Özellikle Lokman Hekim İşitme Engelliler Okulu hem eğitim yönüyle hem spor, kültür ve sanat faaliyetleri ile güzel başarılara imza atıyor. Öğrencilerimizin sportif faaliyetleri ve kazandıkları dereceler bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimiz sportif faaliyetleri ile beraber hem diğer gençlere örnek oluyorlar hem de hayata daha güzel hazırlanıyorlar. Çalışmalarımızın temposunu yükselterek devam ettireceğinize inanıyorum. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
     Ziyaretin sonunda Vali Öz, dereceye giren işitme engelli öğrencilere hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İşitme engelli sporculardan Vali Öze ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER