İŞKADın kuruluş yıl dönümü kutlaması yapıldı

İŞKADın kuruluş yıl dönümü kutlaması yapıldı


ADANA (A.A) - İş Kadınları Derneğinin (İŞKAD) kuruluşunun 13.yıl dönümü kutlaması yapıldı.
     Dernek Başkanı Elif Doğan Türkmen, Seyhan Otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 1999 yılında kurulan İŞKADın, Adanaya ve Türkiye öncülük yapan bir dernek olarak her geçen gün güçlenerek büyüdüğünü söyledi.
     Türkiyenin kalkınmada çıtasını en üst seviyelere çıkarmasının tek yolunun, girişimci ve meslek sahibi kadının sayısının yüzde elli ya da buna yakın bir oranı yakalamasıyla olacağını belirten Türkmen, şunları kaydetti:
     Bunun için meslek odaları, sanayici ve işadamları derneklerinde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinin uygulanması gerekir. Artık oda meclislerimizde kadın sayısının artmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz. Bizler 13 yıl önce kadını yenge statüsünde gören bir toplumsal engeli aşma noktasından bu günlere geldik. Bu nedenle önümüzdeki süreçte gerçekleşecek oda ve diğer sanayici ve işadamları dernekleri seçimlerinde bu yönde duyarlı çalışmalar olacağına gönülden inanıyoruz ve talep ediyoruz.
     Türkmenin konuşmasının ardından İŞKADa yeni katılan ve dernekte 10. yılını dolduranlara plaketleri verildi.
     Bu arada, İŞKAD Geleneksel Birinci Genç Kadın Girişimci ödülüne Aslı Teymen Özveren ve Seden Teymen Özveren, Kadın Girişimci ödülüne Ferdane Bayıldıran layık görülürken, Sosyal Sorumluluk ödülü ise Çocuk Kanser Derneği adına kurucu üye Tülin Ofluoğluna verildi.
     Gecenin sonunda Türkmen, Adana Valisi Hüseyin Avni Coşun eşi Aylin Coş, İŞKAD Yönetim Kurulu ve İŞKAD üyeleri tarafından 13. yıl pastası kesildi.
     Etkinliğe Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Orhan Ürgenç, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Onatça, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber İŞKADın kuruluş yıl dönümü kutlaması yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER