İskenderunda eğitime destek

İskenderunda eğitime destek -İlçede kurulacak olan hukuk fakültesi için iş adamları 2 milyon TL bağış yaptı


HATAY (A.A) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder, İskenderuna hayırseverlerin katkıları ile hukuk fakültesinin kurulacağını söyledi.
     Güder, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında (İTSO)İskenderunda kurulacak olan hukuk fakültesinin imza protokolünde yaptığı konuşmada, bölgede nitelikli hukukçuların yetiştirilmesi için çaba sarf eden sivil toplum kuruluşları ve hayırsever işadamlarına teşekkür etti.
     İskenderuna kalıcı eserler bırakılması noktasında yapılacak olan hukuk fakültesinin önemli olduğunun altını çizen Güder, Bizler gelip geçicici kamu görevlileriyiz. İskenderun halkımıza üniversite sevgilerine vesile olmak için bu güzide şehre böylesine bir fakültenin kurulması için atılan bu adımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu katkıların şükranla anılacağını belirtmek isterim dedi.
     İTSO Başkanı Halil Şahin ise İTSOnun fakültenin kurulması için 750 bin TL bağışta bulunduklarını belirtti.
     Şahin, ayrıca Deniz Ticaret Odasının 400 bin TL, hayırsever işadamı Nuri Üysenin 500 bin TL, Süleyman Çelikin 250 bin TL, Sami Yıldızın 100 bin TL olmak toplam 2 milyon TL katkıda bulunduklarını kaydetti.
     Yapılan konuşmaların ardından protokolün imzaları atıldı.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İskenderunda eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER