İskenderun Müftüsü Kavillioğlu:

İskenderun Müftüsü Kavillioğlu: Arnavutluka İskenderun isimli cami yapılıyor


HATAY (A.A) - İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Arnavutlukun İşkodra kentine "İskenderun" isimli cami yapıldığını belirtti.
     Kavillioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü "Kardeş Şehir Projesi"ne İşkodra ile İskenderunun dahil edildiğini söyledi.
     Proje kapsamında gerçekleştirilen sosyal etkinliklerle dini, tarihi ve kültürel bağların ülkeler ve kentler arasında güçlendiğini ifade eden Kavillioğlu, temeli atılan İskenderun Camisinin adlı bin kişilik olacağını kaydetti.
     Camiyi İskenderunlu hayırseverlerin yaptırdığını belirten Kavillioğlu, şöyle konuştu:
     "Camiyi en kısa sürede bitirip hizmete açmayı planlıyoruz. Cami 300 bin dolara mal olacak. Arzu eden vatandaşlarımız makbuz karşılığında bu caminin yapımına katkı verebilirler. Caminin temelini geçtiğimiz günlerde İşkodrada Arnavutluk Cumhuriyetinin Din Hizmetleri Müşaviri Şaban İşlek ve İşkodra Müftüsü Muhammed Suteri ile birlikte attık. Orada Türkiyeden giden heyete karşı gösterilen ilgi ve alaka bizleri çok memnun etti. İlerleyen zamanlarda iki şehir arasında farklı kültürel, dini etkinlikler olacak."
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Emin Sansar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber İskenderun Müftüsü Kavillioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER