İskoçyalı uzmandan, Diyarbakırlı gençlere eğitim

İskoçyalı uzmandan, Diyarbakırlı gençlere eğitim -METEK projesi kapsamında Diyarbakıra gelen İskoçyalı Spencer, mesleki eğitim veren okullarda öğrenci ve öğretmenlere eğitim verdi -Spencer: Diyarbakırdaki öğrenciler okullarından


DİYARBAKIR (A.A) - Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK) projesi kapsamında Diyarbakıra gelen İskoçyalı Joe Spencer, mesleki eğitim veren okullarda öğrenci ve öğretmenlere eğitim verdi.
     Avrupa Birliğince desteklenen, Çalışma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen METEK projesi kapsamında, merkez Bağlar ilçesindeki Burhanettin Yıldız Teknik Meslek Lisesi ile Yenişehir ilçesindeki Muazzez Sümer Teknik Meslek Lisesinde eğitim kalitesinin artırılması amacıyla öğrenci ve öğretmenlere yönelik eğitim çalışması yapıldı.
     Çalışma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığının davetlisi olarak İskoçyadan Diyarbakıra gelen mesleki eğitim alanında uzman Joe Spencer, dünyada ve kendi ülkesindeki mesleki teknik eğitim konusundaki deneyimlerini öğretmen ve öğrencilere aktardı.
     Spencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyedeki mesleki eğitim teknik eğitim kurum ve kuruluşlarında kullanılacak olan öz değerlendirme ile ilgili bir araç setinin oluşturulmasında proje ekibine yardımcı olmak amacıyla Türkiyeye geldiğini söyledi.
     Uygulamanın, Türkiyedeki mesleki eğitim, teknik kurum ve kuruluşlarının kalitesinin artırılmasıyla ilgili olan projenin bir ayağını oluşturduğunu kaydeden Spencer, bununla ilgili olarak 2 aylık süre içerisinde 7 ildeki 15 okulda bu uygulamayı sürdüreceklerini ve mesleki eğitimi konusunda araştırma yapacaklarını belirtti.
     Proje kapsamında ilk çalışmanın Diyarbakırda başladığını ifade eden Spencer, şöyle konuştu:
     İskoçyada mesleki teknik eğitim alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara kendi özerkliklerini veriyoruz. Ancak kalite güvencesi ile ilgili fonksiyonlar ve bunların uygulanış şekilleri sadece Türkiyede değil, aynı zamanda bütün dünyada aynı süreçlerden geçiyor. Uluslararası platformda ülkeler neler yapıyor, bunlarla ilgili deneyimleri paylaşmak ve Türkiyedeki iyi uygulamaları yerinde görmek amacıyla bu uygulamayı başlattık. Ben de bu amaçla buradayım. Öncelikle Diyarbakırdaki okullar kendi ihtiyaçları doğrultusunda yerelle işbirliğini çok güzel oturtmuş. Diyarbakırdaki öğrenciler okullarından çok memnun ve son derece istekliler.
     METEK Diyarbakır Bölge Ofisi Yöneticisi Özlem Büyükakın ise projede Türkiyede mesleki eğitimde kalitenin geliştirilmesine destek olmayı planladıklarını, geçen yıl başlayan projenin bu yıl sona ereceğini söyledi.
     Projede toplam 21 pilot ilin bulunduğunu, proje ile mesleki eğitimde ulusal kalite güvencesinin kurulmasını hedeflediklerini anlatan Büyükakın, Ancak, ulusal kalite güvence sistemini kurarken, bunun yanı sıra mesleki teknik eğitimi öğrenciler için cazip bir meslek haline getirme konusunda çalışıyoruz. Bu amaçla çeşitli çalışmalar yapıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Veysel Narlayan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İskoçyalı uzmandan, Diyarbakırlı gençlere eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER