İslahiyede üzüm hasadına başlandı

İslahiyede üzüm hasadına başlandı -100 bin dekar alanda bağcılık yapılan ilçede bu yıl rekoltenin 100 bin ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye ilçesinde üzüm hasadına başlandı. 100 bin dekar alanda bağcılık yapılan ilçede bu yıl rekoltenin 100 bin ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor.
     Sabahın erken saatlerinde başlayan ve imece usulu yapılan hasatta, kadınlar üzümleri keserken, erkekler kasalara doldurulan üzümleri kamyonetlere taşıyor. Yaklaşık 40 dereceye varan sıcağın altında çalışan işçiler, akşam saatlerinde kadar üzüm kesiyor.
     İlçeye bağlı Altınüzüm, Boğaziçi ve Yeşilyurt beldeleriyle, köylerinde başta Antep karası ve çekirdeksiz sofralık üzüm olmak üzere 4 çeşit üzüm hasat ediliyor. Bağda çalışan kadın işçiler günde 20, erkeklerse 25 TL kazanıyor.
     Hasat edilen üzümler, kamyonetlerle satılmak üzere farklı illere gönderiliyor ya da ihraç ediliyor.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yanar, bölgede 100 bin dekar alanda bağcılık yapıldığını, bu yıl rekoltenin 100 bin ton civarında gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.
     Yanar, ilçede hasadına başlanan üzümün büyük kısmının iç piyasaya verildiğini, bir kısmının da Rusya, Romanya, Ukrayna, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihraç edildiğini kaydetti.
     Ziraat Mühendisi Yüksel Şahin de Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi projesi kapsamındaki üzüm bahçelerinde üretimin her aşamasının, ziraat mühendisleri tarafından kontrol edildiğini dile getirdi.
     İslahiyeli üzüm üreticisi Ömer Soylu ise 19 yıldır bağcılıkla uğraştığını belirterek, girdi maliyetlerinin yüksekliğinden yakındı, üreticilerin teşvikle desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber İslahiyede üzüm hasadına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER