İspanyol heyetinden NEÜye ziyaret

İspanyol heyetinden NEÜye ziyaret


NEVŞEHİR (A.A) - İspanyanın Extramadura Üniversitesi ile Caceres kentinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluş temsilcileri Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıçı ziyaret etti.
     Nevşehir Valiliği, NEÜ ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Bölgesel Ortaklıklar (Comenius Regio) Projesi kapsamında İspanyadan gelen 8 kişilik heyet bazı temaslarda bulunmak üzere Rektör Kılıçı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.
     İspanyol heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür eden Kılıç, NEÜ olarak Ekim ayı içerisinde Extramadura Üniversitesi ile Erasmus anlaşması imzaladıklarını ve iki üniversitenin önümüzdeki dönemlerde gerek akademik gerekse bilimsel araştırmalara yönelik çalışmalar yaparak örnek projeler gerçekleştireceklerini kaydetti.
     İspanyol heyet adına konuşan Maria Jesus Rodriguez de, NEÜnün yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen bu kadar hızlı büyümesinin kendilerini etkilediğini söyledi.
     İspanyada Extramadura Üniversitesinin 1973 yılında kurulduğunu belirten Rodriguez, NEÜnün 5 yıl gibi bir süre içerisinde Extramadura Üniversitesi ile neredeyse aynı öğrenci ve bölüm sayısına ulaştığı için yapılan çalışmalara hayran kaldıklarını dile getirdi.
     Kılıç ise, katılımcı yönetim anlayışı ile önümüzdeki yıllarda NEÜnün başta turizm olmak üzere birçok alanda Türkiyede ve dünyada önde gelen üniversiteler arasına gireceğine inandıklarını ve tüm çalışmalarının bu yönde olduğunu belirtti.
     Bölgesel Ortaklıklar Proje Koordinatörü Serkan Başar da, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında NEÜ ile Extramadura Üniversitesinin diğer üniversiteler ile kamu, kurum ve kuruluşları arasında yeni işbirliği modeli oluşturulacağını ve bu modelin Avrupada örnek bir model olması için gayret gösterdiklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber İspanyol heyetinden NEÜye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER