İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Canbay: -İsrailin saldırılarını durdurması için İslam Barış Gücünün kurulması gerekiyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarına ilişkin İsrailin saldırılarını durdurması için İslam Barış Gücünün kurulması gerekiyor dedi.
     Canbay, partisinin bir otelde düzenlediği İl Genişletilmiş Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, İsrailin havadan, karadan ve denizden kuşatma altında tuttuğu Gazze şeridinde çağın en büyük dramının yaşandığını kaydetti.
     Dünyanın pek çok yerinden bu kuşatmayı aşarak Gazzeye insani yardım götürmek isteyen gemilerin engellendiğini ifade eden Canbay, şöyle konuştu:
     Açlığın, yoksulluğun had safhada olduğu, tıbbi malzemenin bulunmadığı böyle bir toplumu, İsrail yaptığı saldırılarla yok etmeyi hedefliyor. Son saldırıda 23 Filistinli hayatını kaybetmiş ve 250 kişi yaralanmıştır. Hava saldırıları devam ederken, karadan saldırı hazırlığı yapılmıştır. Bütün dünyanın gözü önünde bu vahşet yaşanmaktadır. Bu saldırının durdurulması için BMnin insafına sığınmak sadece katliama seyirci kalmaktır. Çünkü, BMnin bir numaralı kararı İsrailin kurulması kararıdır. Ayrıca, ABD, AB ülkeleri İsraili desteklemektedir. İsrailin saldırılarını durdurması için İslam Barış Gücünün kurulması gerekiyor. İslam dünyasının ve yeryüzünde zulme karşı olan herkesin ayağa kalkmasından geçiyor. Saadet Partisi olarak, İsrailin bu saldırısını şiddetle kınıyoruz ve Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırıyoruz.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER