İsrail Sazanıyla mücadele çalışmaları

İsrail Sazanıyla mücadele çalışmaları -Uşaktaki bir gölete, istilacı balık olarak bilinen İsrail Sazanına karşı mücadele etmek için 40 bin adet Abant Alası bırakıldı (Görüntülü-Fotoğraflı)


UŞAK (A.A) - Uşaktaki bir gölete, istilacı balık olarak bilinen İsrail Sazanına karşı mücadele etmek için 40 bin adet Abant Alası bırakıldı.
     Banaz ilçesindeki Baltalı Göletine Abant Alası diye adlandırılan yerli alabalık türü aşılaması yapıldı.
     Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Uğur Ulaşoğlu, Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay ve federasyon üyelerinin katıldığı etkinlikte bin 300 metre rakımlı organ içi gölete, Trabzon Maçkada bulunan Altındere Alabalık Üretme İstasyonunda üretilen ve Abant Alası olarak adlandırılan 40 bin adet yerli alabalık bırakıldı.
     Etkinlik öncesi gazetecilere açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Ulaşoğlu, Abant Alası diye adlandırılan alabalık türünün Türkiyede ilk kez yaşam alanının dışında bir gölete bırakıldığını söyledi.
     Abant Alasının etçil ve endemik bir balık türü olduğunu, yaşam alanında diğer balık türlerine karşı daha baskın olduğunu belirten Ulaşoğlu, Abant Alasının istilacı balık olarak bilinen İsrail Sazanına karşı ekolojik mücadelede kullanılabileceğini belirtti.
     OBAF Başkanı İsmail Atalay ise projenin İsrail sazanı ile mücadelede milat olduğunu, yapılan aşılamanın sonuçlarının iki yılda alınacağını ifade etti.
     Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Musa Sarı ise Abant Alasının su kalitesi yüksek, su sıcaklığı düşük, orman içi göletlerde yaşayabileceğini ve yaşadığı ortamda İsrail Sazanına karşı baskın bir balık türü olabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İsrail Sazanıyla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER