İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü

İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü -Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı: Biz öğretmenler Fatihe layık gençler yetiştirmek için çaba gösteriyoruz


NEVŞEHİR (A.A) - Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Uğur, mesajında, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmetin İstanbulu fethi ile dünyanın, Türkün imanının ve inancının bir kez daha farkına vardığını, bu olayın dünya tarihinde hafızalara unutulmayacak bir şekilde kazındığını belirtti.
     İstanbulun fethinin bir toprak parçasının fethinden çok öte anlamlara karşılık geldiğini kaydeden Uğur, şunları kaydetti:
     İstanbulun fethi ile Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammedin yüzyıllar önce verdiği müjde gerçekleşirken, Fatih Sultan Mehmet ve Türk askeri Peygamberimizin övgüsüne mazhar olma vasfını bu fetih ile kazanmıştır. İstanbulun fethi ile tarihimize altın bir sayfa yazdırıp milletimize büyük sevinç ve mutluluk yaşatan başta Fatih Sultan Mehmet ve tüm kahramanlarımıza minnet ve şükran duygularımı sunar, onlara layık bir geleceği yetiştirmek adına öğretmenlerimizin var gücüyle çalıştığını bir kez daha yinelerim. Biz öğretmenler de Fatihe layık gençler yetiştirmek için çaba gösteriyoruz.
     (MAS-ORC)
<< Önceki Haber İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER