İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü

İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü -Türk bayrağını surlara dikerken şehit düşen Ulubatlı Hasan, memleketi Bursanın Karacabey ilçesine bağlı Uluabat köyünde anıldı


BURSA (A.A) - İstanbulun fethi sırasında, Türk bayrağını surlara dikerken şehit düşen Ulubatlı Hasan, memleketi Bursanın Karacabey ilçesine bağlı Uluabat köyünde anıldı.
     Uluabat köyünde Sütaşın sponsorluğunda gerçekleştirilen törene Karacabey Kaymakam Vekili Kazım Karabulut ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Özlükurt ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
     Ulubatlı Hasan Anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk konuşmayı Uluabat Köyü Muhtarı Mesut Altınok yaptı.
     Altınok, Türk milletinin zor zamanlarda kahramanlar çıkardığını ifade ederek, Köyümüzden de böylesine büyük bir kahraman çıkmasının şeref ve gururunu yaşıyoruz dedi.
     Kaymakam Vekili Kazım Karabulut da Uluabatta yetişen bir yiğidin, Türk alemi ve İslamiyet için çok önemli olan bir fetih sırasında ilk sancağı surlara diktiğini hatırlattı.
     Ülke olarak her zaman güçlü, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini vurgulayan Karabulut, Değerli gençler, onların torunları olarak daima onlara layık olmaya çalışacaksınız. Onlara olan güveninizi ancak o zaman ispat etmiş olacaksınız dedi.
     Tören, folklor gösterileri ve mehter konseriyle sona erdi.
     (MUH-HLK-KAK)
<< Önceki Haber İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER