İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal:

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal: -Son derece hukuksuz açılan bir dava ve bu davaya bağlı da baronun seçilmiş meşru yönetimine bir darbe teşebbüsü var. Biz de bu saldırıları görüşmek ve karşılığında verilecek cevabı vermek


AFYONKARAHİSAR (A.A) - İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İstanbul Barosu başkan ve yöneticileri hakkında yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs suçu kapsamında kamu davası açılmasına ilişkin, Son derece hukuksuz açılan bir dava ve bu davaya bağlı da baronun seçilmiş meşru yönetimine bir darbe teşebbüsü var. Biz de bu saldırıları görüşmek ve karşılığında cevap vermek üzere 17 Martta tek gündemli olağanüstü genel kurul kararı aldık dedi.
     CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve yönetim kurulu üyeleri, Ege ve Marmara Bölge Baroları Toplantısına katılamak üzere Afyonkarahisara gelen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakalı toplantının yapıldığı otelde ziyaret etti.
     Kocasakal, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle İstanbul Barosu özelinden savunmaya, avukata ve barolara saldırılar olduğunu iddia etti.
     Kocasakal, şöyle konuştu:
     Biz bütün bu saldırılar üzerine son derece hukuksuz açılan bir dava ve bu davaya bağlı da baronun seçilmiş meşru yönetimine bir darbe teşebbüsü var. Biz de bu saldırıları görüşmek ve karşılığında cevabı vermek üzere, 17 Martta tek gündemli olağanüstü genel kurul kararı aldık. 17 Mayısta da bizim ilk duruşmamız var. Aslında bizim duruşma derken kimse yanlış anlamasın. Biz yargılanmayacağız. Yargı, kendi kendini yargılayacak ya da kim kimi yargılayacak göreceksiniz. Bu bir süreç ve mücadele. Kazanma şansları yok.
     Gözgöz de CHPnin sonuna kadar Cumhuriyetin değerlerini savunan baro başkanlarının, hukukçuların arkasında olacaklarını bildirdi.
     Balyoz Planı davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ve Konya Barosu Başkanlığının suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sonucunda 30 Ocak tarihli iddianameyle İstanbul Barosu başkan ve yöneticileri hakkında yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs suçu kapsamında kamu davası açılmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER