İstanbul Lines, yeni feribotlarını tanıttı

İstanbul Lines, yeni feribotlarını tanıttı -Genel Müdür Şafak: -Artık Eskihisar-Topçular arasında kuyruk tarihe karışacak. Kısa süre içerisinde gemi sayımızı da 5e çıkartacağız. Ortalama 25 dakikada bir sefer gerçekleşecek


YALOVA (A.A) - İstanbul Lines Genel Müdürü Bülent Şafak, Artık Eskihisar-Topçular arasında kuyruk tarihe karışacak. Kısa süre içerisinde gemi sayımızı da 5e çıkartacağız dedi.
     Gübretaşın iştiraki Negmar Denizcilik bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Linesin genel müdürü Şafak, Tavşanlı-Eskihisar seferlerini yapacak feribotları basına tanıttı. Altınova ilçesine bağlı Tavşanlı beldesindeki iskelede konuklarını karşılayan Şafak, gazetecilerle Muradiye isimli feribotla Tavşanlı-Eskihisar arasında deneme seferini gerçekleştirdi.
     Şafak, yaptığı açıklamada, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından hat iznini almalarının ardından Selimiye, Bahariye ve Muradiye isimli 3 feribotla seferlere başlayacaklarını açıkladı. Eskihisar-Topçular arasındaki yaşanan yoğunluğun azalmasını hedeflediklerini kaydeden Şafak, şöyle konuştu:
     Yalova ve Eskihisarda yaşayan halk, bayramlarda ve hafta sonlarında karşılaştıkları büyük trafik keşmekeşinden kurtulacaklar. Mevcut hatta İDOnun 11 bizim ise 3 gemimiz var. Ancak bizim gemilerimiz 2 kat hızlı ve kapasiteli olduğu için gemi sayımızı 10 gemi olarak düşünebiliriz. Artık Eskihisar-Topçular arasında kuyruk tarihe karışacak. Kısa süre içerisinde gemi sayımızı da 5e çıkartacağız. Ortalama 25 dakikada bir sefer gerçekleşecek. Bu hatta konforu ve hızı konuşturacağız. İDO bizim gemilerimizi görünce kendi gemilerini ve rıhtımlarını yenileyeceğini duyurdu. Bizim gelişimizle birlikte hizmet kalitesinin artacağını biz zaten söylemiştik. Bu hizmet kalitesinin iyileştirilmesine yönelik rekabeti, fiyat rekabeti izleyecek. Vatandaşlarımız bu rekabetten çok karlı çıkacaklar.
     Marmara Denizinde sadece Eskihisar-Tavşanlı hattında çalışmayı düşünmediklerini kaydeden Şafak, Mudanya-Sarayburnu, Mudanya-Ambarlı, Bandırma- Marmara Ereğlisi arasında da seferler düzenleyeceğiz. Marmara Denizi etrafında konuşlanmış tüm endüstri bölgelerinin trafik anlamında halkımıza yaptığı yükü sıfırlamak istiyoruz. Endüstri yükleri mutlaka deniz üzerinden taşınmalı ve insanımıza egzoz gazı yutturulmamalıdır. Uygun gemilerle halkımızı denize alıştırmamız lazım. Bu sistemin mutlaka kurulması lazım. Sadece bir firma kar edecek diye de bunun önünü tıkamamak gerekiyor diye konuştu.
     UKOME tarafından kendilerine hat izni verilmesi için beklediklerini ifade eden Şafak, Önümüzde UKOME kararı var. Bu hat iznini aldıktan sonra seferlerimize başlayacağız. İDO 15-20 metre ötemizde bu işi yaparken bize izin verilmeyeceğini düşünmüyoruz. Bizimle ilgili vatandaşlarda kötü bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim korsan taşıma yapacağımız yönünde bir algı oluşturuyorlar. Marmara Denizini İDO almadı. Sadece 35 iskele, 52 gemi ve 300 bin metrekare kullanılabilir alan aldılar ifadelerini kullandı.
     Şafak, vatandaşların artık nehir tipi gemilerle yolculuğu hak etmediğini sözlerine ekledi.
     Programa, AK Parti Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım ve İsmail Aydın da katıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İstanbul Lines, yeni feribotlarını tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER