İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü

İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü -Vali Cengiz: İstiklal Marşı, milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur


SİNOP (A.A) - Vali Ahmet Cengiz, İstiklal Marşı, milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur dedi.
     Vali Cengiz, İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Vali Cengiz, masajında şunları kaydetti:
     İstiklal Marşı, milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur. Değerli şairimiz Mehmet Akif Ersoyun, on kıtaya sığdırdığı bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde şahlanarak hak ettiği yeri alması çok güzel ifade edilmiştir. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerlerde birleştiren eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmek istemiştir. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Gününde, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 92. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bayrak ve vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER