İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş: İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi ifade eden en önemli mutabakat belgesidir


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi ifade eden en önemli mutabakat belgesidir dedi.
     Ellibeş, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, milli mücadele ruhu, vatan sevgisi ve istiklal aşkının en derin ifadesinin İstiklal Marşı mısralarında bulduğunu dile getirerek, istiklal mücadelesinin ölümsüz destanının bugün de aynı heyecanı yaşatan bir etkiye sahip olduğunu kaydetti.
     İstiklal Marşının Türk milletinin ortak sesi ve ortak vicdanı olduğuna vurgu yapan Ellibeş, Milli marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığının belgesi olarak da insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi ifade eden en önemli mutabakat belgesidir ifadelerini kullandı.
     Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşmesi gerektiğine dikkati çeken Ellibeş, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümünü kutlayarak, milli şair Mehmet Akif Ersoyu ve istiklal kahramanlarını rahmetle ve şükranla andığını ifade etti.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER