İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü -AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı: -İstiklal Marşı, sömürgeci devletlerle çarpışan ve yok edilmek istenen Türk milletinin kükreyişidir


ÇORUM (A.A) - AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, İstiklal Marşı, sömürgeci devletlerle çarpışan ve yok edilmek istenen Türk milletinin kükreyişidir dedi.
     Bağcı, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921de kabul edilen İstiklal Marşının Türk Ulusunun zor günlerinde milletin içinde bulunduğu bağımsızlık arzusunu, vatan sevgisi, yaşama azmini dile getirdiğini ve tüm dünyaya duyurduğunu vurgulayan Bağcı, şöyle devam etti:
     Cephedeki askerlerimizi coşturup, Kurtuluş Savaşının en buhranlı günlerinde askerlerin morallerini yükseltmek amacı ile yapılan marş yarışması ile ortaya çıkan İstiklal Marşında, üstat Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancını, Türk ulusunun bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirmiştir. İstiklal Marşı, sömürgeci devletlerle çarpışan ve yok edilmek istenen Türk milletinin kükreyişidir. Yüreğindeki iman ve azmi her fırsatta şiirleri, yazıları ve vaazları ile dile getiren, Türk Ulusunun bağımsızlığını haykıran, mücadele adamı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Mebusu Mehmet Akifi şükran ve rahmetle anıyorum. Bu müstesna aydının halkımız, özellikle gençlerimiz tarafından gerektiği gibi anlaşılmasını temenni ediyor, bu vesile ile Kurtuluş Savaşında canlarını siper eden kutlu şehitlerimize rahmet diliyorum.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER