İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım:

İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım: -İtfaiye teşkilatımız 365 gün 24 saat, bayram veya tatil demeksizin teyakkuz halinde ve son teknolojik araç, gereçleriyle yangın ve diğer doğal afetlerde halkımızın her zaman yanındadır (Fo


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, itfaiye teşkilatının 365 gün 24 saat, bayram veya tatil demeksizin teyakkuz halinde ve son teknolojik araç, gereçleriyle yangın ve diğer doğal afetlerde halkın her zaman yanında olduğunu bildirdi.
     Yalım, Ayyuş Hanım Konağında meydana gelen yangın olayında itfaiyenin geç ve yetersiz kaldığı konusunda çıkan bazı haberlere karşı açıklamada bulundu.
     İtfaiyenin aldığı ihbar ile şehrin her yerine 3-5 dakika arasında bir süre içerisinde ulaştığını ifade eden Yalım, şunları kaydetti:
     Ayrıca yangına ulaşım planı çerçevesinde şehrin değişik noktalarına (Şehreküstü, Cumhuriyet, Kayaönü, Küsget, Başpınar, Karataş) kurduğumuz itfaiye gruplarımız ile meydana gelen yangın ve kurtarma olaylarına daha hızlı ve daha başarılı ilk müdahaleler yapılıyor. İtfaiye Daire Başkanlığımız 110 komuta merkezine gelen ihbarlar ve telsiz konuşmaları kesintisiz şekilde kayıt altına alınarak tekrar tekrar kontrol edilmektedir. 26 Nisan 2012 tarihinde İlimiz Şehitkamil İlçesi, Zübeyde Hanım Bulvarı Festival Parkı İçi Botanik Bahçesi yanında bulunan restoran olarak kullanılan tarihi Ayyuş Hanım Konağında saat 15:30 sularında yangın meydana gelmiştir.
     Yalım, yangının konağın bacasında meydana geldiğini, ahşap malzemeleri sirayet etmesi ve etrafının açık olmasından dolayı rüzgarın da etkisiyle kısa sürede tüm konağa yayıldığını belirtti.
     Yalım, şunları kaydetti:
     Yangın olayını fark eden çalışanlar itfaiyeye ilk önce haber vermeden su hortumları ve yangın söndürme cihazlarıyla yangına kendileri müdahale etmek istemişler fakat yangının kontrolden çıkması dolayısıyla başarısız kalmışlardır. İtfaiye Daire Başkanlığımıza ilk ihbar saat 15:44de gelmiştir. İhbarı alan 110 komuta merkezimiz festival parkına en yakın itfaiye ekibi olan Cumhuriyet Grubunu ve merkez ekipleri telsizle olay yerine sevk etmiştir. Cumhuriyet ekibi olay yerine 15:48de merkez ekibi ise 15:50de olay yerine ulaştığını telsizle bildirerek yangına müdahaleye başlamıştır. Yangın, yoğun bir çalışma sonrası herhangi bir can kaybı olmadan ve herhangi bir tarafa sirayet etmeden söndürülmüştür.
     Yangın olayında çıkan haberlere karşı itfaiyenin geç veya yetersiz kalmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Yalım, İtfaiyemiz her an hazır ve bir telefonla yanınızda ama önce tedbir. Halkımızın yangın önlemleri alması gerektiğini tekrar hatırlatır, tüm halkımıza yangınsız ve felaketsiz günler dilerimşeklinde konuştu.
     (ZER-ŞMÖ)
<< Önceki Haber İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER