İtfaiye haftası etkinlikleri

İtfaiye haftası etkinlikleri -Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın: Yangınlar ve diğer afetlere müdahalede bilinçli olmak ve teknolojiyi doğru bir şekilde kullanmak gerekiyor


KAYSERİ (A.A) - İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Endüstriyel Tesisler ve Çok Katlı Binalarda Yangınlara Müdahale konulu bir panel düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen panele Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, belediyeden üst düzey yöneticiler, itfaiye personeli, emniyet mensupları ve askeri personel, Kayserigaz çalışanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.
     Panelde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, itfaiye personellerinin çok önemli bir görevi üstlendiğine dikkat çekerek, itfaiye erlerinin kendi hayatlarını tehlikeye atmak pahasına başkalarının canını ve malını kurtarmak için çalıştıklarını söyledi.
     Kayseride gerek kamu kurum ve kuruluşlarının gerekse de askeri sivil erkanın yangın ve diğer doğal afetler konusunda her zaman el ele verdiğini anlatan Yalçın, Yangınlar ve diğer afetlere müdahalede bilinçli olmak ve teknolojiyi doğru bir şekilde kullanmak gerekiyor dedi.
     Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Amiri Abdurrahman İnce, Endüstriyel Tesisler ve Çok Katlı Binalarda Yangınlara Müdahale konulu sunumunu yaptı. Konuşmasına, su basıncının yangınlara müdahalede öneminin büyük büyük olduğunu belirten İnce, şunları kaydetti:
     Su basıncı olmadan yangınlarla savaşamayız. Basınçlı su bizim işimizi kolaylaştırıyor. Diğer konu ise yangınlarda duman ateşten daha tehlikelidir. Bilindiği gibi ateş daha tehlikeli değildir. İtfaiye ekipleri rahatlıkla 10. kata kadar söndürme, 15. kata kadar da kurtarma çalışması yapabiliyor. Yangın güvenlik sistemlerinin her an kullanıma hazır tutulması ve bir yangın esnasında sorunsuz çalışması gerekir. Yangın güvenlik sistemlerinin yangın esnasında sorunsuz çalışmasının en önemli kısmı ise gereken enerjinin yangın esnasında sürdürülebilir olmasıdır. Yangından önce sorunsuz çalışan birçok sistem yangın esnasında hiç çalışmamakta ve yangının büyümesine, söndürülememesine, netice olarak ta kaybın ve hasarın büyümesine sebep olmaktadır.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İtfaiye haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER