İtfaiye ve arama kurtarma ekipleri, olaylara

İtfaiye ve arama kurtarma ekipleri, olaylara eğitim ve tatbikatlarla hazırlanıyor


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye personeli ile arama kurtarma ekiplerinin, her türlü olaya hazır olmaları için günün koşullara uygun eğitim ve tatbikatları düzenli olarak sürdürdüğü bildirildi.
     Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde 20 kişilik itfaiye personeli ve 30 kişilik arama kurtarma ekibi, Sillede ve Altınapa DSİ arazisinde arama kurtarma eğitimiyle tatbikat gerçekleştirdi.
     Tatbikatta, araç, gereç ve elektronik hassas cihazların kullanımı konusunda profesyonel eğitim desteğinin verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Tatbikata katılan personelin kabiliyetlerinin denendiği eğitimlerde hayati önem arz eden ve teknolojinin yakından takip edilmesini gerektiren kurtarma bilgileri tazelendi. Tatbikatta, jeneratörler, hassas enkaz dinleme cihazları, son model ayırıcı-kesici makine ve aletler, kişisel koruyucu cihazlar, kurtarmaya özel ekipmanlar ile acil iniş ve yüksek açı kurtarma ekipmanları denendi. Eğitimlerde ise, trafik kazalarına müdahale, kuyudan canlı kurtarma, yüksek açılı kurtarmalar, bina göçük ve kentsel arama kurtarma gibi bilgiler uygulamalı olarak anlatıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yaynıcı: Murat Aslan
<< Önceki Haber İtfaiye ve arama kurtarma ekipleri, olaylara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER