İtfaiyecilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

İtfaiyecilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı


ADIYAMAN (A.A) - İtfaiyecilik Haftası, Adıyamanda çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Valilik Binası önünde düzenlenen etkinliklerde açılan stantta, vatandaşlara çeşitli broşürler dağıtılarak, itfaiye ekiplerinin kullandığı araç ve gereçler tanıtıldı. Daha sonra itfaiye ekipleri, kurtarma ve yangın söndürme tatbikatları gerçekleştirdi.
     Yapılan ilk tatbikatta senaryo gereği 4 metre derinliğinde kanalizasyon çukuruna düşen bir vatandaş itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
     İkinci tatbikatta ise 110 Alo İtfaiye Hattına gelen Valilik Binasının çatı kısmında yangın çıktı ihbarı üzerine itfaiye ekipleri olay yerine hızlı bir şekilde hareket ederek yangına müdahale etti ve yangın kısa bir sürede söndürdü.
     Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik, yaptığı açıklamada, yaptıkları tatbikatlarla vatandaşları bilgilendirmeye çalıştıklarını belirterek, İtfaiyeci arkadaşlarımız yangınlara nasıl müdahale ediyorlar- Bu konuda vatandaşlarımızın gönlüne bir nebze olsun soğuk su serpmek istedik. Vatandaşlarımızın itfaiye teşkilatının her zaman göreve hazır olduğunu görmelerini istedik dedi.
     Ateşin ihmale gelmeyeceğini ve bu konuda vatandaşların duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
     Aileler evlerinde ateşlenebilecek malzemeleri çocuklara yakın yerlerde bırakmamalılar. Bütün tedbirlere rağmen herhangi bir yangın vuku bulduğunda da kendileri müdahale etmeden önce 110 numaralı itfaiye hattını kesinlikle aramalarını istiyoruz. Daha sonra yangına müdahale edebiliyorlarsa etsinler ama yangın büyüyünce mutlaka yangın yerini boşaltsınlar. Çünkü bizim ilk önceliğimiz candır. Biz her zaman 24 saat halkımızın hizmetindeyiz.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İtfaiyecilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER