İzmirde baraj gölünde ölü bulunan kadın

İzmirde baraj gölünde ölü bulunan kadın -Tahtalı Barajında boğulmuş olarak bulunan kadını aile meclisi kararıyla öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi -Davada 5 sanık beraat etti


İZMİR (A.A) - İzmirin Menderes ilçesindeki Tahtalı Barajında, 2011 yılı temmuz ayında boğulmuş olarak bulunan 3 çocuk annesi Neslihan Adıgüzeli (26), aile meclisi kararıyla öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Davada tutuksuz yargılanan 5 sanık ise beraat etti.
     İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Fesih Adıgüzel, Nezih Adıgüzel, Hüseyin Anuk, tutuksuz sanıklar Ahmet Adıgüzel, Abdullah Adıgüzel, Mahmut Adıgüzel, Bedran Adıgüzel ve Şeref Adıgüzel ile tarafların avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Pınar Melli katıldı.
     Öldürülen Neslihan Adıgüzelin eşi tutuklu sanık Nezih Adıgüzel, duruşmadaki ifadesinde, olaydan bir gün önce ağabeyi Fesihin kendisini aradığını, eşi Neslihanın bir randevuevinde çalıştığını söylediğini, bu durumu ağabeyine telefonla bildiren kişinin verdiği Bucadaki adrese gittiklerini ve eşini bu adresten alarak annesinin evine bıraktıklarını öne sürdü.
     Daha sonra eşinin ağabeyi Hüseyin Anuk ile buluştuklarını ve ne yapacaklarını konuştuklarını anlatan Adıgüzel, Önce boşanacağımı söyledim. Ama sonra bundan vazgeçtim, 3 çocuğumuz vardı. Başka bir yere taşınmaya karar verdim dedi.
     Adıgüzel, ertesi sabah eşiyle Gaziemirde buluşarak bir eve bakmaya gittiklerini, dolmuşla merkeze döndüklerini, bu arada eşinin, ablasına gideceğini söyleyerek dolmuştan indiğini, sonrasında eşinin kaçırıldığı yönünde bilgi geldiğini ve bir süre sonra polis tarafından gözaltına alındıklarını, ertesi gün eşinin suda boğulduğunu öğrendiklerini söyledi.
    
     -Dengesini kaybedip suya düştü iddiası-
    
     Sanık Fesih Adıgüzel ise yengesi Neslihan Adıgüzel ile durumu konuşmak üzere Menderesteki Tahtalı Barajı civarına gittiklerini söyledi.
     Kayalıkların üzerinde otururken bu konuyu kimlerin bildiğini sorduğunu, bunun üzerine yengesi ile tartıştıklarını belirterek, Ben de sinirlendim. Bir an dövmek için yeltendim, o da ayağa kalkmıştı. Dengesini kaybetti ve suya düştü. Yüzme bilmem. Etrafta çalı çırpı bakındım bulamadım. Gözümün önünde çırpına çırpına biraz daha ileriye doğru gitti. Çırpına çırpına öldü. Yanımda başka kimse yoktu dedi.
     Fesih Adıgüzel, olaya ilişkin bir aile meclisi toplantısı olmadığını, telefonla kimseden talimat da almadığını ileri sürerken, diğer sanıklar da suçlamaları reddetti.
    
     -Cezalarda indirim uygulanmadı-
    
     Cumhuriyet savcısı İbrahim Engin, sanık ifadelerinin ardından okuduğu mütalaasında, 3 tutuklu sanık ile 5 tutuksuz sanığın töre saiki ile adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını talep etti.
     Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından, tutuklu sanıklar Nezih Adıgüzel, Fesih Adıgüzel ve Hüseyin Anuku, indirim yapılmaksızın Türk Ceza Kanununun kasten adam öldürme suçunu düzenleyen 82/1 maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
     Davada tutuksuz yargılanan 5 sanık ise haklarında suç delili tespit edilmediği gerekçesiyle beraat ettirildi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına davaya katılan avukat Pınar Melli, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, davada beraat eden sanıkların da ceza alması gerektiğini savunarak, kararı temyiz edeceklerini belirtti.
    
     -Olay-
    
     İzmirde 2011 yılının Temmuz ayında, 155 Polis İmdat telefonuna, Buca ilçesi Gediz Semti 677 Sokaktaki bir evde kavga olduğu ihbar edilmiş, olay yerine giden polis, kimseye rastlamazken, komşuları evde yaşayan çiftin tartışıp kavga ettiklerini ve ayrıldıklarını belirtmişti. Polis ekipleri, bu gelişme üzerine bölgeden ayrılmış, ancak bir süre sonra aynı sokakta bir kadının kaçırıldığı ihbarı yapılmış, olayı soruşturan polis, mobilya işçisi Nezih (28), ağabeyi Fesih Adıgüzel (32) ve Hüseyin Anuku (30) gözaltına almıştı.
     Kaçırıldığı bildirilen kadın, 1 gün sonra Tahtalı Baraj Gölünde boğulmuş olarak bulunmuştu.
     İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 3 çocuk annesi 26 yaşındaki Neslihan Adıgüzelin ölümüyle ilgili olarak kocası Nezih Adıgüzel, ağabeyi Hüseyin Anuk, kayınbiraderi Fesih Adıgüzel hakkında kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
     Soruşturmayı yürüten savcı, genç kadının ölüm kararını verdiklerini iddia ettiği aile üyelerinin de müebbet hapis cezasıyla yargılanmasını istemişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirde baraj gölünde ölü bulunan kadın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER