İzmirde gayrimenkul zirvesi

İzmirde gayrimenkul zirvesi -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Kentsel dönüşümde bakanlık ya da belediye hakemlik yaparak adil davranmak için elini taşın altına koyana garantör olmak zorundadır


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, kentsel dönüşümde en büyük sorunun ailelerin ikna edilmesi sürecinde yaşandığını belirterek, bakanlık ya da belediyelerin elini taşın altına koyana garantör olmak durumunda olduğunu söyledi.
     Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir işbirliğinde düzenlenen 4. Gelişen Kentler Zirvesinin açılışında konuşan Kocaoğlu, İzmirin 2000li yıllar öncesinde potansiyelinin altında büyüme kaydettiğini, belediye olarak kentin ilerlemesini sağlamak için planlama yaptıklarını anlattı.
     Kentin yatırım alanındaki eksikliğinin, Basmane Çukuru adıyla bilinen Dünya Ticaret Merkezi Projesinin başarısızlıkla sonuçlanmasına bağlandığını hatırlatan Kocaoğlu, Bugün Basmane Çukuru artık konuşulmuyor. Liman, Salhane ve Turan arasında kalan bölgede 5 bin dönüm alan planlandı. Bu alan yatırımcıların gözdesi oldu ve hızlı şekilde yapılanmaya geçildi. Artık burası konuşuluyor dedi.
     İnciratında 5 bin dönüm alanda sağlık konseptinden hareketle yapılan planlama dahilinde EXPO alanı yapılacağını ifade eden Kocaoğlu, Türkiyenin hedefi olan EXPOyu kente kazandırarak İzmirin değerini artırmak istediklerini kaydetti.
    
     -Gayrimenkul yükselen yıldız-
    
     Kocaoğlu, İzmirin hızlı büyüme potansiyeline geç ulaşması nedeniyle İzmirde gayrimenkul fiyatlarının, İstanbul ve Ankaraya kıyasla çok düşük olduğunu anlattı.
     İzmire gayrimenkul yatırımı yapan firmaların kentin gelişimindeki hızlanmaya paralel olarak verdiklerinin karşılığını misliyle aldığını ifade eden Kocaoğlu, şunları kaydetti:
     İzmirin gelişebilmesi, kalkınabilmesi için insanları ile birlikte kalkınması gerekiyor. Bugünkü gayrimenkul fiyatlarını yarın bulamazsınız. Kentsel dönüşümü, devlet erki olmadan yapamazsınız. Bir inşaat şirketi ya da kooperatif kent dönüşümünü yapamaz. Kent dönüşümünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ya da büyükşehir belediyesi yapar. Çalışmalarda en büyük sıkıntı, dönüşüm bölgesinde yaşayan ailelerin ikna edilmesi. Bakanlık ya da belediye hakemlik yaparak adil davranmak için elini taşın altına koyana garantör olmak zorundadır.
    
     -İzmir önemli potansiyele sahip-
    
     GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Işık Gökkaya ise İzmirin gayrimenkul konusunda İstanbul, Ankara ve Bursa ile birlikte ilk dörtte yer aldığını belirtti.
     EXPO 2020 adayı İzmirin potansiyelini değerlendiren Gökkaya, İzmir turizm yatırımlarında öne çıkıyor. EXPO düzenlenmesi ile konaklama ihtiyacı doğacaktır. İzmir, fuar, kongre, termal, sağlık, eko ve kruvaziyer turizminde önemli potansiyele sahip dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Tolga Albay
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber İzmirde gayrimenkul zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER