İzmirde Kapora dolandırıcılığı iddiası

İzmirde Kapora dolandırıcılığı iddiası -Gazetelere verdiği otomobil satış ilanıyla temas kurduğu alıcılardan kapora aldıktan sonra kayıplara karıştığı iddia edilen kişi, polisin takibi sonucu yakalandı


İZMİR (A.A) - İzmirde, otomobil satış ilanıyla temas kurduğu alıcılardan kapora aldıktan sonra kayıplara karıştığı iddia edilen kişi, polisin takibi sonucu yakalandı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşlardan gazetedeki ilan üzerine otomobil almak için anlaştıkları kişinin kapora adı altında kendilerinden para alarak kayıplara karıştığı yönünde gelen şikayetler üzerine çalışma başlattı.
     Dolandırıcılık yapan kişinin, başka kişilerin TC kimlik numaralarını kullanarak ATMlerden kartsız işlemle para çektiğini belirleyen polis, güvenlik kamerası görüntülerinden bu kişinin çeşitli suçlardan sabıkası bulunan T.A. olduğunu tespit etti.
     T.Anın, emlakçılık yapmak üzere yeni bir iş yeri açtığını belirleyen polis, şüpheliyi burada gözaltına aldı. Gözaltına alınan T.Anın, 27 kişiden aynı yöntemi kullanarak kapora adı altında para aldığı, kendine telefonla ulaşan dolandırdığı kişilere ise üzerine su için, ben o parayı yiyorum dediği ileri sürüldü.
     Bu arada, T.Anın 37si dolandırıcılık olmak üzere farklı suçlardan poliste çok sayıda kaydının bulunduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İzmirde Kapora dolandırıcılığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER