İzmirde kentsel dönüşüm çalışmaları

İzmirde kentsel dönüşüm çalışmaları -İZTO ile Karabağlar ve Buca Belediyeleri arasında, bin 800 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapılması için işbirliği protokolü imzalandı


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile Karabağlar ve Buca Belediyeleri arasında, bin 800 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapılması için işbirliği protokolünün imzalandığı bildirildi.
     İZTOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Karabağlar ilçesi Osman Aksuner, Aşık Veysel ve Aydın Mahalleleri ile Buca ilçesi Seyhan Mahallesi sınırlarında kalan bin 800 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapılmasıyla ilgili işbirliğini görüşmek üzere, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve İZTO Başkanı Ekrem Demirtaşın katılımıyla toplantı düzenlendi.
     İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, toplantıdaki konuşmasında, Oda olarak kentin en yaşamsal sorunlarına ilgisiz kalamayacaklarını ifade ederek, bakanlık ve belediyece belirlenen bölgelerin dışında, Buca ve Karabağların bir bölümü olan Yeşillik Caddesi ile tren yolu arasındaki alan, Gümüşpala ve 1. Sanayi Sitesine yoğunlaştıklarını belirtti.
     Karabağlarda kentsel dönüşüm yapmak istedikleri alanın daha çok iş yeri ağırlıklı olduğuna dikkati çeken Demirtaş, Kentsel dönüşüm denilince devamlı olarak konut alanları düşünülüyor. Biz, misyonumuza uygun olarak iş yerlerinin yoğun olduğu bölgeleri de seçtik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da bu açıdan büyük heyecan duydu. İş yeri ağırlıklı bu bölgede yapılacak kentsel dönüşüm, tüm Türkiyeye örnek ve ilk olacak nitelikte ifadelerini kullandı.
     Demirtaş, bin 800 dönümlük alanda yüzde 80den fazlası iş yeri olan 5 bin 377 bina bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
     Bizim öncelikli amacımız, kentsel dönüşümün İzmirin çıkarına olması ve üyelerimiz olan müteahhitler, inşaatçılar tarafından yapılması. TOKİye burada ihtiyaç yok. Sektörde, 13 bin üyemiz var. Bunun yanı sıra inşaat, 50 sektöre hareketlilik getiriyor. Bunu yapmak istiyoruz ki üyelerimizin işleri açılsın çünkü şu anda piyasalarda işler, çok durgun. Kentsel dönüşümü belediyelerimizle birlikte yapmak istiyoruz. Kentsel dönüşüm ofislerini kısa zamanda açacağız. Birlikte çalışarak çok hızlı ilerleriz. Bu protokolle de birkaç ay içinde umarım Bakanlar Kurulundan kentsel dönüşüm kararını çıkartırız.
     Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de, söz konusu bölgenin 2009 yılında kentsel dönüşüm için çalışmaya başladıkları 6 bölgeden birisi olduğunu belirterek, bu bölgede ağırlıklı olarak mobilyacılar olduğuna dikkati çekti.
     Kürüm sektör ve Karabağlarla ilgili çok büyük ve çok güzel planları olduğunu dile getirerek İzmir Ticaret Odası ve Buca Belediyesi ile birlikte işbirliği yaparak, çok hızlı ilerleyeceğimize inandıklarını kaydetti.
     Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da, söz konusu alanda Buca Belediyesi sınırları içinde kalan bölgede, hem konut hem de iş yerleri olduğuna değinerek, bölgede çok ciddi ruhsat sorunları olduğunu, mutlaka kentsel dönüşümün olması gerektiğini ifade etti.
     Toplantının sonunda, konunun tarafları arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilerek, bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesinin talep edileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirde kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER