İzmirde kentsel dönüşüm çalışmaları

İzmirde kentsel dönüşüm çalışmaları -Bucada, 600 yapının bulunduğu alanda kentsel dönüşüm uygulanmasına ilişkin protokol imzalandı


İZMİR (A.A) - Buca ilçesinde, 600 yapının bulunduğu alanda kentsel dönüşüm uygulanmasına ilişkin protokol imzalandı.
     Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, bir otelde düzenlenen törende, Ege-Koop ile imzalayacakları protokolle Çaldıran Mahallesinde kentsel dönüşüm uygulanmasına yönelik önemli adım atılacağını söyledi.
     Mahallenin, kent dışından gelen konukların ve protokol üyelerinin yolu üzerinde bulunduğunu hatırlatan Tatı, projenin uygulanmasının kent vizyonunu da olumlu etkileyeceğini ifade etti.
     Van depreminin ardından çıkan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanununun kentsel dönüşümde fırsat olduğunu vurgulayan Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan ise, İzmirin birinci derecede deprem kuşağında yer aldığına dikkati çekerek, kentteki 1 milyon 100 bin konuttan 330 bininin ruhsatının bulunmadığını, 500 bininin ise yenilenmesi gerektiğini kaydetti.
     Çaldıran Mahallesinde kentsel dönüşüme örnek çalışmayı hayata geçirmeyi planladıklarını söyleyen Aslan, Kooperatif olduğumuz için kar peşinde değiliz. Planlama, projelendirme ve bölge halkının ikna edilmesine bakacağız, bir nevi danışmanlık yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle görüşmemizden yola çıkarak, bu yılın sonuna kadar projeyi sonlandırabileceğimizi söyleyebiliriz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından imzalanan protokole göre, Çaldıran Mahallesinde 600 yapının bulunduğu alanda kentsel dönüşüm uygulamasının Ege-Koop çatısı altında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İzmirde kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER