İzmirde kentsel dönüşüm Karabağlardan başlayacak

İzmirde kentsel dönüşüm Karabağlardan başlayacak


İZMİR (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığının İzmirde belirlediği 21 ilçe arasında yeralan Karabağlar Belediyesi ile Ege-Koop arasında kentsel dönüşüm çalışmasının yapılacağı bildirildi.
     Karabağlar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye başkanı Sıtkı Kürüm ile biraraya gelen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yapılacak işbirliğini duyurdu.
     Tüm Türkiyeyi adeta bir şantiyeye dönüştürecek olan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun, eksikleri olsa da devrim niteliğinde bir yasa olduğunu belirten Aslan, Türkiyenin en önemli sorununun sağlıksız ve çarpık yapılaşma olduğunu, bunu 1984 yılından bu yana dile getirdiklerini ve bu gerçeğin ancak yaşanan acı tecrübeler sonucunda 2012 yılında anlaşıldığını anlattı.
     Aslan, Artık elimizde ciddi bir yasal dayanak var. İktidar da bu konuda oldukça kararlı bir tutum sergiliyor. Her ne kadar eksikleri olsa da böyle bir dönüşüm, Türkiye için şarttı ve bir yerden başlanması gerekiyordu. Eksiklikler süreç içerisinde giderilecek, oluşabilecek suiistimaller ortadan kaldırılacaktır dedi.
     Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de, iki kuruluşun teknik birimlerinin mevcut ön çalışmaları tamamladıktan sonra projeye başlamayı planladıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Ayten Aydın
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmirde kentsel dönüşüm Karabağlardan başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER