İzmirde orman yangınlarına karşı tedbir

İzmirde orman yangınlarına karşı tedbir


İZMİR (A.A) - İzmir Valiliği, orman yangınlarına karşı ilave tedbirler aldı.
     İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk imzasıyla yayınlanan genelgede, 25-26 Ağustos 2012 tarihlerinde orman yangınları için yüksek risk taşıyan meteorolojik şartların oluşmasının beklendiği belirtilerek, orman yangınları ile mücadele konusunda ilave tedbirlerin alınması gerektiği kaydedildi.
     İhtiyaç durumuna göre, orman yangınlarına karşı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi veya Orman Yangın Harekat Merkezinin kullanılacağının ifade edildiği açıklamada, alınacak tedbirler şu şekilde sıralandı:
     Orman yangınına ya da kırsal alan yangınına sebebiyet verebilecek şekilde piknik ve mesire alanlarında ateş yakılmamasını, her türlü anız, artık ve çöplük ateşi yakılmaması için Kaymakamlıklar tarafından gerekli tedbirlerin alınacak, ikazlar yapılacak. Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hafta sonunda orman yangınlarında kullanılabilecek birer dozer harekete hazır halde bekletilecek. Yangına hassas bölgelerde emniyet ve jandarma ekipleri devriye gezerek kontrolleri sıklaştıracak. Tüm iletişim araçları kullanılarak Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce vatandaşlar orman yangınları riski konusunda bilgilendirilecek. Kızılay ve AKUT ekiplerinin müdahaleye hazır bulundurulacak.
    
     Muhabir: Medat Şenay
     Yayıncı: UFuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmirde orman yangınlarına karşı tedbir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER