İzmirde toplu açılış ve temel atma

İzmirde toplu açılış ve temel atma töreni -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Geçmişte yılda 3 tesis açılırken, biz son 10 yılda yalnızca DSİde 1221 tesisi açtık" -Bakan Eroğlu, İzmirde 13 tesisin açılışı ile 22 tesisin temel


İZMİR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Geçmişte yılda 3 tesis açılırken, biz son 10 yılda yalnızca DSİde 1221 tesisi açtık" dedi.
     Eroğlu, Aliağa Demokrasi Meydanında düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, aralarında çok sayıda gölet, sulama tesisinin de bulunduğu 22 tesisin temelini atacaklarını, 13ünün de açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.
     AK Parti hükümeti öncesinde bir tesisin yıllarca bitirilemediğini, Türkiyede o dönem yaklaşık 1600 tesisin ihalesinin yapıldığını, bir tesisin ortalama bitme süresinin de 41 yıl olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
     "Bizden önceki koalisyon hükümeti 3,5 yıl iktidarda bulundu. Türkiyenin en büyük yatırımcı kurumu DSİdir. DSİ, bu sürede 9 tane tesis açabilmiş. Biz şimdi yılda 350-400 tesis açıyoruz. Bütün Türkiyede muazzam yatırımlara imza atıyoruz. Ağaçlandırma faaliyetinde seferberlik ilan ettik. Belçikanın yüz ölçümüne yakın 2 milyon 429 bin hektarlık alanda çalışma yaparak, son 5 yılda 2 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Geçmişte yılda 3 tesis açılırken biz son 10 yılda yalnızca DSİde 1221 tesisi açtık. Bunun 232si baraj. 58 şehre su götürdük İzmir dahil. İstanbulun İzmirin bile 2050-2060a kadar suyu var. Bitirilemeyen barajları bitirdik. İzmir, İzmir olalı böyle yatırım gördü mü- Sadece biz değil diğer bakanlıkların yatırımlarına bakarsanız burada destan yazıyor. İzmire büyük yatırımlar yapılmış. İzmir görmediği büyük hizmetleri görüyor ve görmeye devam edecektir. İzmir için özellikle kesenin ağzını açan, istediğimiz bütün ödenekleri veren Başbakanamız Recep Tayyip Erdoğana şükranlarımı sunuyorum."
     Konuşmasının ardından müteahhit firma temsilcilerini platforma davet eden Eroğlu, burada temeli atılan yatırımların bir yıl içerisinde tamamlanmasını istedi ve söz aldı.
     Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, daha sonra butona basarak 2 gölet, 10 taşkından koruma tesisi ve 1 yer üstü sulamasının açılışını, 18 gölet ve sulaması, 4 taşkından koruma tesisinin ise temelini attı. Aliağa Çıtak Göletindeki temel atma, canlı bağlantıyla alanda kurulan ekrana yansıtıldı.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İzmirde toplu açılış ve temel atma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER