İzmirde yangın tatbikatı

İzmirde yangın tatbikatı


İZMİR (A.A) - İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) teknik ve idari personeline, verilen üç günlük temel yangın eğitimin ardından yangın söndürme ve yangında kurtarma tatbikatı düzenlendi.
     İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Eğitim Merkezinde (İYDEM) görev yapan uzman itfaiye personeli tarafından verilen eğitimin sonunda uzman itfaiyecilerle beraber yangın eğitim alanında yapılan tatbikata katılan AFAD personeli, oluşturulan senaryo gereği küçük çaplı ev yangınlarından büyük çaplı araç, mesken ve akaryakıt yangınlara müdahale etti ve başarılı bir şekilde söndürdü.
     AFAD ve İtfaiye personelinin gerçekleştirdiği tatbikatta daha sonra yanan bir binadan mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarılanlar tatbikat alanında hazır bekletilen ambulanslarla sağlık merkezlerine nakledildi.
     Tatbikatın ardından konuşan İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Faruk Üner, emeği geçen tüm personeli tebrik ederek, "Arkadaşlarımız tatbikatı en hızlı ve de en güvenilir şekilde yerine getirdi. Olası bir doğal afette ve yangında öncelikle AFAD personeli ve itfaiye personeline büyük görev düştüğünü hepimiz biliyoruz. Bunun için müdürlük olarak personel eğitimlerine de çok önem veriyoruz. Ben tekrar burada emeği geçen tüm personellerimize başarılı geçen eğitim ve tatbikatlarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ahmet Bayram
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirde yangın tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER