İzmirdeki tefecilik operasyonu davası

İzmirdeki tefecilik operasyonu davası -Tutuklu 4 sanıktan 2si tahliye edildi


İZMİR (A.A) - İzmirde yaptığı kültür merkezi ve okul hayırlarıyla tanınan işadamı Hakan Çekenin de aralarında bulunduğu 27 sanığın, suç işlemek için örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma ile dolandırıcılık, yağma ve tefecilik suçlamalarından yargılanmalarına devam edildi.
     İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hakan Çeken, Mustafa Asım İliriş, Bülent Yontuk ve Ercan Öngen, 11 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan cumhuriyet savcısı, 6352 Sayılı Denetimli Serbestlik ve Değişik 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun ilgili maddeleri uyarınca tutuklu sanıkların bihakkın tahliyesini istedi.
     Sanık avukatları da savunmalarında, müvekkillerinin sabıka kayıtlarının dahi bulunmadığını ifade ederek, dava açılmasındaki tek sorumlunun kolluk kuvvetleri olduğunu savundu.
     Avukatlar, dava dosyasındaki pek çok delille oynandığını iddia ederek, müvekkillerinin serbest bırakılmalarını talep etti.
     Tutuklu sanıklardan Hakan Çeken de yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunduğunu belirterek, suçlamaları kabul etmedi. Çeken, Biz bir şirketiz, çete değil. Hayırseverlikle anılan bir adım, itibarım vardı, şimdi hepsi lekelendi. Tahliyemi istiyorum diye konuştu.
     Tutuklu diğer sanıklar da tahliye talebinde bulundu.
     Dosya kapsamı ve delil durumuna göre sanıklardan Bülent Yontuk ve Ercan Öngenin tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
     İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2009 tarihi itibariyle daha önce factoring şirketi olan Hakan Çekenin de aralarında bulunduğu toplam 27 sanığın, örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma ile dolandırıcılık, yağma ve tefecilik suçlarından 3 ile 31 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep edilmişti.
    
     Muhabir: Ayten Aydın / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber İzmirdeki tefecilik operasyonu davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER