İzmirdeki cinayet davası

İzmirdeki cinayet davası -İş ortağını öldürdüğü iddiasıyla müebbet ve 7,5 yıl hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına başlandı


İZMİR (A.A) - Buca ilçesinde, iş ortağını öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis ve 7,5 yıl hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına başlandı.
     İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, kasten adam öldürme suçundan müebbet, görevi yaptırmamak için direnme, ruhsatsız silah taşıma suçlarından ise 7,5 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Erkut E, kasten yaralama ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından 8 yıl hapis cezası istenen tutuksuz sanık A.E. ile maktul Tuncer Topçunun yakınları ve tarafların avukatları katıldı.
     Tutuklu sanık Erkut E, Tuncer Topçu ile ortak sahibi oldukları dükkanın satılması konusunda tartışmalarının kavgaya dönüştüğünü, maktulün kendisine küfür ettiğini, belindeki silahın alınmaya çalışılması üzerine tabancanın patladığını ve kendisinin de yaralandığını savundu.
     Silahı havaya kaldırdığında patlama olduğunu ve merminin maktulün başına isabet ettiğini dile getiren Erkut E, olayın kazayla meydana geldiğini, öldürme kastının olmadığını ileri sürdü.
     Sanık A.E. ise olay günü maktulle kendisinin arasında herhangi bir tartışma yaşamadığını, iddia edildiği gibi maktulün sırtına ıstakayla vurmadığını söyledi.
     Maktulün annesi Ayşe Topçu ve kardeşi Turgay Topçu ise sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti.
     Müşteki polis memurları Mehmet Garip ve Sezai Çelikbilek, sanıklar hakkında şikayetçi olmadıklarını belirtti.
     Mahkeme heyeti, sanık E.Enin tutukluluk halinin devamına ve dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Buca ilçesi Adatepe Mahallesi Kıbrıs Caddesinde 24 Aralık 2012 günü bir kafede meydana gelen olayda, bir tanıdıklarının kına gecesine katılan Tuncer Topçu (44) ile Erkut E. arasında tartışma çıkmıştı. İddiaya göre, Erkut E, Topçuyu başına dayadığı silahla ateş ederek öldürmüştü.
     Kına gecesine katılan davetlilerin büyük panik yaşamasına neden olan olay sonrasında silahıyla birlikte kaçan zanlı, Konak ilçesi Alsancak semtinde polis tarafından sıkıştırılınca silahını başına dayayarak intihar tehdidinde bulunmuş, teslim olmamak için direnen zanlıyı 2 polis memuru etkisiz hale getirerek gözaltına almıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirdeki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER