İzmirdeki cinayet

İzmirdeki cinayet -AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Şükrü Tilkiyi bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı


İZMİR (A.A) - AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Şükrü Tilkiyi bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.
     Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Ahmet K, Suç delillerini gizlemek suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık M.K. ile tarafların avukatları katıldı.
     Sanık Ahmet K, Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Çok pişmanım dedi.
     Tanık olarak dinlenen Çağdaş Bayındır, pencerenin kenarından sokağa baktığı sırada Şükrü Tilkinin Ahmet K. ile aralarındaki çıkan kavga sonrasında bıçaklandığını belirtti.
     Maktul Şükrü Tilkinin ağabeyi Mevlüt Tilki, şikayetçi olduğu sanığa en ağır cezanın verilmesini talep etti.
     Sanık avukatı Mehmet Korkut ise basit bir bakışmadan dolayı çıkan kavgada maktulün müvekkillerine küfür ettiğini ileri sürerek, Boğuşma esnasında müvekkilim elinden bıçağı almak isteyen maktulü kazayla yaralamıştır. Müvekkilimin öldürme kastı yoktur. Tek derdi canını kurtarmaktı dedi.
     Ölen tarafın avukatı Özgür Değirmenci de tanık beyanlarının aleyhte olanlarını kabul etmediklerini söyledi.
     Mahkeme başkanı, İzmir Adli Tıp Kurumundan gelen otopsi raporuna göre ölen kişinin vücudunda uyuşturucu ve alkol tespit edildiğini belirtti.
     Mahkeme heyeti, daha sonra duruşmaya katılmayan tanıkların zorla getirilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi.
     Geçen yıl ekim ayında Çiğli ilçesinde Ahmet K. ve M.K. ile AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Şükrü Tilki (26) arasında çıkan kavgada bıçakla yaralanan Tilki, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.
     Olayın ardından yakalanan Ahmet K. tutuklanmış, 18 yaşından küçük olan M.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER