İzmirdeki doktora darp iddası

İzmirdeki doktora darp iddası -İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Güzelant: "Yasaların bir an önce çıkarılmasını ve bütün kamusal olanaklar kullanılarak sağlık ortamının, halka anlatılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz"


İZMİR (A.A) - İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Mete Güzelant, "Yasaların bir an önce çıkarılmasını ve bütün kamusal olanaklar kullanılarak sağlık ortamının halka anlatılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.
     Güzelant, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesinde yaptığı basın açıklamasında, darbedildiği öne sürülen Buca 32 Nolu TOKİ Aile Sağlığı Merkezinde görevli aile hekimi Uğur Karabaya geçmiş olsun dileğinde bulundu.
     Aile hekimlerinden istemeleri gereken işe giriş sağlık raporunu, kendi hekimleri olmayan Karabaydan isteyen 3 kişinin saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade eden Güzelant, "Kendilerine durum açıklandığı halde gösterilen hunharlık hangi insani değerle açıklanabilir, bunu anlayamıyoruz. Kanunsuz taleplerin karşılanmaması eğer bir dayak nedeniyse bu insanların hayati bir sorunda tepkisinin ne olacağını düşünmek bile istemiyoruz" diye konuştu.
     Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun şiddete sıfır tolerans gösterileceğine ilişkin açıklamaları bulunduğunu hatırlatan Güzelant, şunları kaydetti:
     "Pratik olarak ortaya konulacak yasal ve fiili önlemler talep ediyoruz. Yasaların bir an önce çıkarılmasını ve bütün kamusal olanaklar kullanılarak sağlık ortamının, çalışanların durumunun ve olağanüstü çabalarının halka anlatılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Halk ve hastalarla hekimler ile sağlık çalışanlarını birbirine düşman kuvvetler haline getiren davranışların son bulmasını istiyoruz. Hastalarımıza gerekli zamanı ayıran, hastanın da sağlıkçının da memnun olduğu, ülkemizin olanaklarını iyi ve verimli kullanan, basit, ucuz, herkese eşit ve gereksinimine uygun bir sistemin önünü açacak önlemler acilen alınmalıdır. Yoksa bu süreç, daha büyük olaylara açık olmaktan kurtulamayacaktır."
     Güzelant, zanlıların cezalandırılması için yargıya çağrıda bulunduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirdeki doktora darp iddası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER