İzmirin engelsizleri Avrupa yolunda

İzmirin engelsizleri Avrupa yolunda -İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı İspanyada düzenlenecek Avrupa Ligi-2 (A) Grubunda Türkiyeyi temsil edecek -Antrenör İsmail Kar: Gruptan çıkacağımıza ina


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - İspanyanın Getafe kentinde yarın başlayacak Avrupa Ligi-2 (A) Grubu elemelerinde Türkiyeyi temsil edecek İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının antrenörü İsmail Kar, Gruptan çıkacağımıza inanıyorum dedi.
     Kar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon Süper Ligin heyecanlı geçtiğini ve ligde play-off mücadelelerinin sürdürdüklerini söyledi.
     Kısıtlı kadrolarına rağmen oyuncularının özveriyle mücadele ettiğini kaydeden Kar, Bu sezon başında Galatasaraya 2 oyuncu verdik. Yetiştirmeci bir kulübüz, alttan oyuncu yetiştirmeye çalışıyoruz. Sezon sonunda play-offa kalacağımızı umuyorum diye konuştu.
     Kar, Avrupa Ligi-2 elemelerinde (A) Grubunda mücadele edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Gruptaki diğer takımların ne durumda olduğunu tam bilmiyoruz. Grupta 5 ekipten 3ü yoluna devam edecek. Bizim çocuklar başka bir motivasyonla oynayacaklardır. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Bol maç oynayarak tecrübemizi de artırıyoruz. Süper Ligde forma şansı bulamayan bazı oyuncularımız elemelerde mücadele edecek. Oyuncularıma güveniyorum.
    
     -Türkiyede tekerlekli sandalye basketbolu-
    
     Türkiyenin tekerlekli sandalye basketbolunda ligi olan sayılı ülkelerden biri olduğunu kaydeden Kar, federasyonun eğitim konusuna çok önem verdiğini ve milli takımın değişik yaş gruplarında yapılandığını kaydetti.
     İsmail Kar, 90lı yıllarda sosyal proje olarak başlayan tekerlekli sandalye basketbolunun zamanla çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını sözlerine ekledi.
    
     -Maç programı-
    
     Avrupa Ligi-2 (A) Grubunda ev sahibi İspanyol Getafe, Fransadan CAPSAAA, Belçikadan Silverspokes ve Avusturyadan Sitting Bulls ile karşılaşacak İzmir Büyükşehir Belediyespor, ilk 3 sırayı alması halinde Avrupada yoluna devam edecek.
     İzmir Büyükşehir Belediyesporun gruptaki maç programı şöyle:
     8 Mart Cuma 12.15 Getafe BSR-İzmir Büyükşehir Belediyespor
     16.45 İzmir Büyükşehir Belediyespor-Sitting Bulls
    
     9 Mart Cumartesi 10.00 CAPSAAA-İzmir Büyükşehir Belediyespor
     16.45 İzmir Büyükşehir Belediyespor-Silverspokes Gent
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirin engelsizleri Avrupa yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER